Terug

BOVAG brengt jonge ondernemers bij elkaar

Ondernemerschap
Leestijd: 5 min

Wie onderneemt heeft zo af en toe behoefte om met ‘lotgenoten’ van gedachten te wisselen. Dat geldt zeker voor jonge BOVAG-ondernemers. BOVAG brengt hen samen. Onlangs kwam een groep jonge ondernemers van onafhankelijke autobedrijven voor het eerst bij elkaar in het BOVAGhuis. Drie van hen en de initiatiefnemer vertellen over hoe het was en waarom ze meedoen. 

Harmen-Tom Jaarsma (29)

  • Automobielbedrijf Jaarsma, Hartwerd BK-05-06-2021-P-24,-25-27-Clubjes-jonge-ondernemers-Harmen-Tom-Jaarsma-250x330.jpg
  • Mede-eigenaar van het bedrijf van zijn ouders 
  • Specialist in marketing, sales en social media 
“Ik vind het leuk om collega’s te spreken die, net als ik, volledig hun blik op de toekomst hebben. Bijna allemaal hebben ze het bedrijf van hun ouders overgenomen, dus we lopen tegen dezelfde zaken aan. Daarnaast vind ik het belangrijk om richting te geven aan het beleid van BOVAG. De online verkoop van auto’s bijvoorbeeld vind ik een belangrijk onderwerp. Ik volg de ontwikkelingen van viaBOVAG.nl op de voet en geef daar mijn mening over. BOVAG heeft veel kennis in huis over hoe je mobiliteitspartner wordt, daar hoop ik wat van op te steken. Verder vind ik de juridische en financiĆ«le ondersteuning van BOVAG prettig.

Ilse Janssen (30)

  • Autobedrijf Janssen, RijsbergenBK-05-06-2021-P-24,-25-27-Clubjes-jonge-ondernemers-Ilse-Janssen-1-250x330.jpg
  • Werkt sinds vier jaar volledig in het bedrijf van haar schoonouders. Doet alles behalve de techniek, met name HR, marketing en administratie.
“Wanneer je een bedrijf overneemt ga je een behoorlijk financieel commitment aan. Kennis die bijdraagt aan het succesvol maken van ons bedrijf vind ik waardevol. Die hoop ik hier op te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk te weten of BOVAG de juiste dingen voor mij doet, bijvoorbeeld op het gebied van datatoegankelijkheid. Dit is voor ons een van de belangrijkste aandachtspunten en volgens mij ook heel belangrijk voor onze toekomst als ondernemers in het universele autobedrijf. De werkgroep biedt ook de mogelijkheid om dieper op bepaalde kwesties in te gaan.” 

Kevin Dijk (27)

  • Harrie Dijk Autoservice & Family Cars, HellendoornBK-05-06-2021-P24,-25-27-Clubjes-jonge-ondernemers-Kevin-Dijk-250x330.jpg
  • Sinds vorig jaar eigenaar van het bedrijf van zijn ouders  
  • Is gespecialiseerd in in- en verkoop
“Voor mij was het vooral een hernieuwde kennismaking met BOVAG. Onze accountadviseur had ik nog niet vaak gezien, dus het was goed om meer over BOVAG te horen. Soms ben ik bezig het wiel opnieuw uit te vinden, zoals met leadmanagement, terwijl BOVAG die kennis in huis heeft. Daarnaast vond ik het leuk om collega’s te ontmoeten en hun kijk op zaken te horen. Normaal focus ik liever op zaken die ik snel kan veranderen, maar het is wel goed om complexere problemen te kunnen aankaarten en uitdiepen.”

Gerard ten Buuren

  • Voorzitter BOVAG Onafhankelijke AutobedrijvenBK-05-06-2021-P24,-25-27-Clubjes-jonge-ondernemers-Gerard-ten-Buuren-250x914.jpg
  • Nam samen met branchemanager Hans Joosten het initiatief voor de werkgroep 
“Voor de toekomstplannen van onze afdeling is het belangrijk dat we de mening van de jonge garde aanhoren en serieus nemen, want zij zijn de toekomst. Ze zijn positief-kritisch, hebben een open blik en denken anders. Dat houdt ons scherp. Het is nog duidelijker geworden dat er grote zorgen zijn over de kredietverlening en dat BOVAG daarvoor aan de lat staat. Daarnaast brengt de jonge generatie nieuwe kennis mee, over bijvoorbeeld digitale marketing. We hebben afgesproken voortaan twee keer per jaar fysiek bij elkaar te komen. Bij actuele kwesties kunnen we de jonge ondernemers raadplegen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk bij ons terecht met vragen.” 

Meedoen? Mail naar gerardtenbuuren@bovag.nl

Maak kennis met meer ‘youngtimers’ bij BOVAG


Naast de jonge garde bij autobedrijven (zie pagina 24) hebben jonge ondernemers van de afdelingen BOVAG Rijscholen en BOVAG Caravan- en Camperbedrijven zich ook verenigd. Een korte kennismaking.
 

Jonge rijschoolhouders  buigen zich over innovaties 


BOVAG Rijscholen kent een aparte werkgroep met jonge rijschoolhouders: NextGen. Die term slaat zowel op de nieuwe lichting rijschoolhouders als op de technische ontwikkelingen in de branche. “We weten dat onze branche de komende tien jaar sterk gaat veranderen. Door wet- en regelgeving, maar ook door technische innovaties”, vertelt Pieter Roordink (34) die in 2017 Rijschool Roordink overnam van zijn ouders en vorig jaar samen met toenmalig branchemanager JurriĆ«n Kamst NextGen oprichtte. “We brengen die innovaties in kaart en bespreken hoe we daar mee omgaan. Door elektrificering bijvoorbeeld zullen ADAS-systemen in steeds meer auto’s aanwezig zijn. Dealers, autobedrijven, maar ook wij als rijscholen hebben een taak om consumenten en de zakelijke markt zoals truckbedrijven daar wegwijs in te maken.” Digitale leermiddelen zorgen ook voor verandering van de rijopleiding, verwacht hij. “Jongeren willen op hun eigen manier leren. Met een VR-bril kunnen ze thuis veilig onveilige situaties oefenen bijvoorbeeld. Dat is ook nog eens goedkoper.” Momenteel bestaat NextGen uit acht rijschoolhouders, overwegend jong. “Maar als een ouder lid zich graag met innovatie bezighoudt, is hij meer dan welkom! We vergaderen veelal online en komen zo nu en dan fysiek bij elkaar.”  

NextGen zoekt de samenwerking met andere BOVAG-afdelingen. “Met BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven bespreken we of en hoe rijscholen elektrische lesauto’s kunnen huren. Met de truckafdeling bekijken we wat rijscholen kunnen betekenen voor ADAS-trainingen. Dat is de kracht van onze vereniging.” 

 Aanmelden voor NextGen? Mail naar pieter@rijschoolroordink.nl
 

Pizzasessie smaakt naar meer


Ook bij steeds meer caravan- en camperbedrijven neemt de jonge garde het over van de oude. Om te horen wat hen bezighoudt, organiseerde BOVAG Caravan- en Camperbedrijven vorig jaar een pizzasessie in het BOVAGhuis. Zowel de Italiaanse deegschijf als het inhoudelijke deel van de avond smaakt naar meer, vertelt Richard Hiddink (33) van Hiddink Caravans & Campers uit Tubbergen. “We waren met een stuk of 25 mensen bij elkaar, het was net voor corona. Ik vond het leuk om eens een-op-een met collega’s van mijn leeftijd te praten over onze business. Over de trends in onze markt zoals de elektrificering van kampeermiddelen, die mijns inziens onze markt bedreigt, maar ook over gecertificeerd schadeherstel en de BOVAG Onderhoudsbeurt. Zo’n bijeenkomst biedt ook de gelegenheid om dit soort issues bij het bestuur te agenderen als lobbypunt. Door corona hebben we  elkaar sindsdien niet meer gezien, maar ik heb om even te sparren nog wel een keer een dealer in Brabant gebeld die ook in het bestuur zit. Ik weet collega’s wel te vinden, maar eens per jaar bij elkaar komen vind ik wel prettig.”     

Ook meepraten? Stuur dan een mail naar maartenmastop@bovag.nl.

Dit verhaal verscheen eerder in BOVAGkrant 05-06-2021.
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring