Auto uit de automatiek
Terug

Occasionverkoop uit de automaat

Sales en marketing automatiek Singapore
Leestijd: 7 min

Het ziet er uit als een uit de kluiten gewassen krokettenautomaat. Maar in plaats van frituursnacks bevat deze automatiek zestig exclusieve automobielen. Hij staat in Singapore en laat zien dat je  occasions ook op een compleet andere manier kunt tentoonstellen en verkopen.

“Wij voeren nooit verkoopgesprekken; ze komen, ze kijken, ze rijden.”
Gary Hong | Autobahn Motors

Gary Hong, een van de oprichters van Autobahn Motors, de grootste en meest exclusieve autohandelaar van Singapore, heeft het zelf  graag over “the world’s largest vending machine”. Een mooie woordspeling, want een verkoopmachine is het. Binnen bevindt zich een kale ‘showroom’, zonder auto’s. Voor je op de tweezitsbank plaatsneemt, heb je op een groot aanraakscherm een auto uitgezocht. Dat kan een supercar zijn, of een klassieker. Vervolgens krijg je een gelikt filmpje van die auto voorgeschoteld. Onderwijl haalt de autoautomatiek je droomauto uit zijn vakje en laat hem landen in een van de twee displays achter de glazen wanden van de showroom. Waar precies op het juiste moment de belichting aangaat. Dat alles begeleid door passende muziek. Desgewenst kan de auto meteen ingezet worden voor een proefrit, waarbij de jongste bediende meegaat als menselijke waarborg. “Nee, wij voeren nooit verkoopgesprekken”, legt Gary Hong uit. ”Dat hoeft niet bij onze klanten. Ze komen, ze kijken, ze rijden. Soms wel vijf keer. En op enig moment zeggen ze: ‘Doe die maar.’” 

Statussymbool

Binnenkort begint de bouw van een tweede autotoren. Midden in het centrum van Singapore. Twee keer zo groot. Zodat dát dan de world’s largest vending machine wordt. En dan te bedenken dat auto’s in Singapore een keer of drie, vier over de kop gaan qua prijs, vanwege alle heffingen en belastingen. Meer dan waar ook, is het hebben van een auto in Singapore een statussymbool. Vanwege de prijs. En vanwege het feit dat je voor elke auto een even dure als schaarse vergunning nodig hebt. Eén auto Singapore uit, is één auto Singapore in. En als je dan op je oprit een Lambo, een klassieke Mercedes én een Porsche cabrio hebt staan, dan ben je echt het mannetje. Wil je weten hoe dat er aan toe gaat in het milieu van de rich and famous in Singapore? Kijk dan de film ‘Crazy  rich asians’. Drie keer raden wie de auto’s voor die film heeft geleverd.

“Doe die maar”
Gary Hong | Autobahn Motors
Dit artikel is ook verschenen in BOVAGKrant nummer 1, januari 2019
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring