In Memoriam: Hans Louwers (1967-2022)

Laatste update 16 september 2022 Leestijd: 3 min

BOVAG bereikte het trieste nieuws dat Hans Louwers na een kort ziekbed op 55-jarige leeftijd is overleden op 13 september 2022. Hans trad eind 2004 bij BOVAG in dienst als secretaris van de Afdeling Mobiele Recreatie (BOVAG AMR; tegenwoordig de afdeling Caravan- en Camperbedrijven) en van de afdeling Aanhangwagenbedrijven (AWB). Die functie vervulde hij ruim 7 jaar lang en hij gaf tevens leiding aan de secretarissen van andere afdelingen. In 2012 maakte Hans intern een overstap naar de BOVAG Ledenwinkel, waar hij als directeur eveneens 7 jaar actief was. Sinds 2013 was hij ook secretaris van Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

Hans-Louwers-300x300.jpgHans was binnen BOVAG van meet af aan een gangmaker en inspirator voor collega’s en voor leden. Hij zette de bedrijven binnen zijn afdelingen op de kaart met spraakmakende acties, die meer dan eens het landelijke nieuws haalden. Bij Hans stond het belang van de leden altijd voorop en hij had onorthodoxe methodes om alle neuzen binnen no-time dezelfde kant op te krijgen. Hij stond aan de wieg van guerillamarketing bij grote evenementen; alles werd in het werk gesteld om BOVAG zo vaak mogelijk in de spotlights te zetten. Zo was hij de grote aanjager van activiteiten rondom het EK voetbal in 2008 en het WK in 2010, waarbij hij de leden zelfs zo ver kreeg om in een colonne van tientallen oranje caravans, campers en vouwwagens onder politie-escorte over de A2 van het BOVAG-kantoor in Bunnik naar het Philips Stadion in Eindhoven te laten rijden richting een wedstrijd van het Nederlands Elftal. Ook rondom de Tour de France ontplooide BOVAG op aangeven van Hans opvallende eigen promotieactiviteiten, met een heus Holland Huis in de Alpen als absoluut hoogtepunt.
 
Tegelijkertijd verloor Hans het puur zakelijke aspect van zijn functie nooit uit het oog. Meer dan eens was hij vliegende keep en vulde hij ad interim interne vacatures op. Hij leefde altijd op zeer goede voet met zijn bestuur en met de leden, liet regelmatig zijn gezicht zien bij de ondernemers, bood altijd een luisterend oor en ging voor hen door het vuur binnen BOVAG, bij andere organisaties en bij de overheid. Middels een ludieke actie met ansichtkaarten voor toenmalig minister Camiel Eurlings heeft hij er bovendien namens BOVAG voor gezorgd dat de maximumsnelheid voor het rijden met aanhanger of caravan op de snelweg omhoog ging van 80 naar 90 kilometer per uur. Zeer regelmatig riep hij zijn leden bij elkaar voor een informatieve bijeenkomst, een congres, voor een prijsuitreiking of gewoon voor een gezellige avond. Sinds het aantreden van Hans zijn de jaarvergaderingen, congressen, borrels en seminars van zijn afdelingen dan ook steevast vol. Hans zorgde bij alle aangesloten ondernemers voor het ‘wij-gevoel’ en dat is bij een branchevereniging toch eigenlijk het hoogst haalbare. Ook als directeur van de BOVAG Ledenwinkel zorgde hij voor een prettige werksfeer, spraakmakende promoties en mooie resultaten. Hans stond altijd pal voor zijn mensen en voor de sectoren die hij vertegenwoordigde. Hij groeide uit tot het uithangbord van de Nederlandse kampeerbranche.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring