Hoe kunt u inspelen op de veranderende autoretail? Ontdek het tijdens de regiobijeenkomsten voor BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven!

Laatste update 15 september 2022 Leestijd: 3 min

Wist u dat de bruto-omzet van de autoretail met 14% krimpt tot aan 2030? En dat de aftersales-omzet afneemt met 11%? Hoe gaat u daar als autobedrijf mee om? Welke keuzes heeft u? En wat kan BOVAG voor u betekenen? Kom het te weten tijdens de regiobijeenkomsten voor BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, die in september, oktober en november plaatsvinden op elf locaties in Nederland. Bekijk het volledige programma (want er is nog veel meer!), kies een locatie bij u in de buurt en meld u aan!

Meer informatie en aanmelden

De autoretail verandert sterk. In 2030 zullen autofabrikanten en leasemaatschappijen de regie in handen hebben: ze zetten een stap naar voren in de keten en hebben direct contact met de eindklant. In totaal krimpt de bruto-omzet van de autoretail met 14% tot aan 2030. De aftersales-omzet (reparatie en onderhoud) neemt af met 11%, waardoor er een overcapaciteit aan werkplaatsen zal ontstaan van 36%. Er komt dus nogal wat op u af. Daarom staan we tijdens de regiobijeenkomsten uitgebreid stil bij de toekomst van het autobedrijf. We geven u inzicht in wat er gaat veranderen en welke keuzes u heeft om hier op in te spelen. U krijgt ook volop gelegenheid om vragen te stellen. 

Meer op het programma

Verder geven we u een stand van zaken rondom onderwerpen als financieringen en kredieten, online criminaliteit, BOVAG Garantie, viaBOVAG en lobbyzaken zoals SERMI, het certificaat om te mogen werken aan antidiefstal gerelateerde zaken. De bijeenkomst is dus een uitgelezen mogelijkheid om uw kennis op te vijzelen én tegelijk uw collega’s weer te zien en spreken. Bekijk het volledige programma, kies een locatie bij u in de buurt en meld u aan.

Meer informatie en aanmelden

Ook interessant voor autodealers

Ondanks de verschillen in ondernemerschap staan leden van de afdeling BOVAG Autodealers in veel gevallen voor dezelfde uitdagingen als het onafhankelijke autobedrijf. Daarom nodigen wij autodealers ook van harte uit om deze regiobijeenkomsten bij te wonen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring