Regiobijeenkomsten voor onafhankelijke autobedrijven (en autodealers) afgerond: alle informatie nog eens voor u op een rij!

Laatste update 08 november 2022 Leestijd: 6 min

De regiobijeenkomsten van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, waarvoor ook BOVAG Autodealers waren uitgenodigd, zitten er weer op. Wij kijken terug op elf geslaagde avonden met in totaal 650 bezoekers. Er is nuttige en praktische informatie gedeeld, leden hebben veel kritische vragen gesteld en er hebben goede gesprekken plaatsgevonden. Wilt u nog eens teruglezen wat er is besproken? Of kon u er niet bij zijn? In dit bericht zetten we de belangrijkste onderwerpen nog een keer op een rij.

De toekomst van het autobedrijf, uw autobedrijf 

Een studie van BOVAG over de automotive retail in 2030 voorziet de opkomst van met name autofabrikanten en grote leasemaatschappijen die een stap naar voren doen in de keten en direct contact hebben met de eindklant. Dit heeft gevolgen voor nieuwverkoop, lease- en occasionhandel en reparatie en onderhoud. Tijdens de bijeenkomsten is de leden gevraagd wat zij denken dat deze gevolgen voor de toekomst van hun autobedrijf betekenen. Opvallend is dat een groot deel de veranderingen als kans ziet. Zo:

  • geeft 40% van de leden aan dat ze de activiteiten in de werkplaats uitbreiden, terwijl de reparatie- en onderhoudsmarkt krimpt;
  • ziet 64% de toename van gestuurd onderhoud (vanuit fabrikanten, door groei lease) als een kans om zich daar meer op te richten;
  • geeft 46% aan de komende jaren te investeren in EV en is zelfs 44% daar al klaar voor;
  • gaat 50% meer investeren in de occasionhandel/import terwijl de occasionmarkt gaat krimpen en de concurrentie toeneemt.

Wij hebben een dossier gemaakt waar u alles over deze ontwikkelingen rustig na kunt lezen. Bedenk goed wat dit voor uw toekomst betekent en wat u wellicht nu al kunt doen. BOVAG helpt u daar graag bij met onder andere deze tips.

BOVAG Garantie

De BOVAG Garantie is verdubbeld van 6 naar 12 maanden. Uw klanten hebben dus een extra reden om voor u als BOVAG-bedrijf te kiezen. Deze verdubbeling van de garantie kan ingrijpend zijn voor u als ondernemer, maar biedt ook volop commerciële kansen. Kijk op mijn.bovag.nl/garantie voor alle informatie. Zo vindt u hier een flyer voor uw klanten die het verschil tussen wettelijk garantie en BOVAG Garantie uitlegt. 

Financiering

Om te ondernemen heeft u geld nodig. Een financiering kan dan uitkomst bieden. U kunt aankloppen bij de bank, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Welke typen financieringen en kredieten er zijn, wat u nodig heeft voor uw aanvraag en waar u terecht kunt voor hulp leest op mijn.bovag.nl/financieren.

Personeel

Hoe gaat u om met financiële problemen van uw personeel? Op mijn.bovag.nl/geldzorgen vindt u handige informatie hierover.

Onlangs zijn de BOVAG-arbeidsovereenkomsten herschreven in begrijpelijke taal voor medewerkers. U vindt hier de bestanden met invulmogelijkheid met uw eigen gegevens.

ROSA-onderzoek

Het Relatie Onderzoek Samenwerkingsverbanden Autobedrijven (ROSA), oftewel het Formuleonderzoek garagebedrijven, brengt al vele jaren in kaart wat ondernemers vinden van de formule waarbij ze zijn aangesloten. In de zomer van 2022 heeft BOVAG dit onderzoek weer uitgevoerd met als belangrijkste conclusie dat de garageformules steeds professioneler worden. Alle uitkomsten van het onderzoek leest u op mijn.bovag.nl/rosa.

BOVAG-lobby: SERMI

Op 1 augustus 2023 moet zowel elk garagebedrijf als elke monteur die wil werken aan antidiefstal gerelateerde zaken (zoals contact- en deursloten) daarvoor gecertificeerd zijn. BOVAG staat hierover in nauw contact met de CECRA (de overkoepelende Europese branchevereniging). We zullen u in de nieuwsbrief op de hoogte houden van nieuws rond de SERMI-certificering.

BOVAG Energie

Omdat BOVAG-ondernemers geconfronteerd worden met grote uitdagingen in de energietransitie, start BOVAG het platform www.bovagenergie.nl. Met informatie, advies, tools, producten en diensten.

Samen Digitaal Veilig 

Online criminaliteit is een steeds grotere zorg, ook voor ondernemers in de mobiliteit. Het Platform Samen Digitaal Veilig helpt u hierbij met praktische checklists en handige filmpjes die u en uw medewerkers leren waar het beter kan. Maak voor 20 oktober een account aan op samendigitaalveilig.nl en maak gebruik van het gratis online begeleidingstraject. Kijk op: www.samendigitaalveilig.nl/mobiliteit

Elena

Sinds juni dit jaar is Elena onderdeel van uw BOVAG-lidmaatschap voor autobedrijven, u kunt dus kosteloos een abonnement aanvragen. Met waarschuwingssysteem Elena weet u zeker aan wie u uw auto meegeeft voor verhuur, een proefrit of bij vervangend vervoer. Kijk op mijn.bovag.nl/elena voor alle info. 

Menukaart: één overzicht met alles wat BOVAG u biedt

Naast bovengenoemde dossiers heeft BOVAG nog veel meer interessante producten, diensten, onderzoeksresultaten, promotiematerialen etc. voor u beschikbaar die u in onze menukaarten terug kunt lezen:

De algemene presentatie

U kunt alles wat tijdens de bijeenkomst verteld is hier nog even rustig nalezen.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of (030) 65 95 300, of vraag uw BOVAG-adviseur om advies.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring