Deelnemers BOVAG Arbo-platform MvT gezocht 

Laatste update 17 mei 2022 Leestijd: 2 min

BOVAG zoekt leden die met hun kennis vanuit de praktijk kunnen meedenken over arbo-zaken in het Arbo-platform. BOVAG raadpleegt dit platform om te weten wat er speelt en om te toetsen of de vereniging met de juiste onderwerpen bezig is. We zoeken met name mensen met kennis van het veilig werken in een bedrijf, zoals KAM-coördinatoren of een preventiemedewerker met visie op arbo-beleid. Iets voor u of uw medewerker? 

Medewerkers moeten veilig en gezond hun werk kunnen doen. Maar wat is daarvoor nodig? Om niet elke werkgever zelf het wiel te laten uitvinden, maakt BOVAG samen met vakbonden afspraken hierover. Denk aan de branche RI&E en de arbocatalogus. Die afspraken maken we met de hulp van de kennis en meningen uit het Arbo-platform.  

Voor BOVAG is dit platform belangrijk doordat het bestaat uit medewerkers van BOVAG-leden die met BOVAG willen meedenken over de verschillende aspecten van het arbobeleid. BOVAG kan ideeën/onderwerpen die spelen in het arbo-overleg met de vakbonden in de MvT-branche toetsen. Ook krijgt BOVAG via deze groep een beter beeld van arbeidsomstandigheden in de praktijk.  

Voordelen voor de deelnemer 

Als deelnemer van het platform bent u goed op de hoogte van ontwikkelingen op arbo-gebied. Ook kunt u een bijdrage leveren aan onderwerpen op de arbotafel. Daarnaast kunt u met de andere deelnemers ervaringen uitwisselen over waar u tegenaan loopt en hoe dat bij een ander wordt opgepakt.  

Hoe vaak? 

Het Arbo-platform komt onder werktijd vier à vijf maal per jaar twee uur bij elkaar. Het overleg is in het BOVAGhuis in Bunnik. Maar het is ook mogelijk om digitaal (via MS Teams) aan te haken. Tussendoor kan er via de mail nog een vraag voorbij komen.  

Interesse? 

Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar werkgeverszaken@bovag.nl t.a.v. Susan van Vredendaal. Ook als u vragen heeft over het Arbo-platform kunt u via dit mailadres contact opnemen.  

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring