Cao voor tankstations en wasbedrijven algemeen verbindend verklaard

Laatste update 04 mei 2022 Leestijd: 2 min

Op 2 mei 2022 heeft de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de cao voor Tankstations en Wasbedrijven algemeen verbindend verklaard. Hierdoor geldt de cao vanaf nu niet alleen voor BOVAG-leden, maar voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector. De cao loopt van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023.

De cao was eerder al aangemeld bij het ministerie. Daardoor was er voor BOVAG-leden al vanaf 1 januari 2022 sprake van een geldende cao en konden zij al gebruikmaken van de proeftijd van twee maanden in plaats van één maand. Nu de algemeenverbindendverklaring rond is zullen de cao-boekjes binnenkort gedrukt worden. Het eerste cao-boekje ontvangt u als BOVAG-lid gratis.

Let op: autopoetsbedrijven vallen niet onder de cao voor Tankstations en Wasbedrijven, maar onder de cao voor Carrosseriebedrijven.

Cao-tekst

De volledige tekst van de nieuwe cao kunt u hieronder downloaden. Kijk hier voor een overzicht van de gemaakte afspraken.

Vragen?

Heeft u vragen over de cao voor tankstations en wasbedrijven? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring