Aanmelden generatiepact nog steeds mogelijk na aflopen cao MvT op 31 maart

Laatste update 10 maart 2022 Leestijd: 2 min

Op 31 maart a.s. loopt de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf af. BOVAG krijgt al veel vragen van leden wat dit betekent voor de instroom in het generatiepact als er op dat moment nog geen nieuwe cao is. Met de vakbonden is afgesproken om het aanmeldloket voor het generatiepact open te houden, ook als er na 31 maart nog geen nieuwe cao is. 

Dit betekent dat medewerkers ook na 31 maart aangemeld kunnen worden voor deelname aan het generatiepact via het inzendportaal van MN. Een medewerker die al gebruikmaakt van het generatiepact blijft ook na afloop van de cao gewoon deelnemen. 

Meer informatie over het generatiepact in de cao MvT kunt u in het dossier Generatiepact vinden. 

RVU 

De Regeling vervroegd Uittreden (RVU) loopt ook door na afloop van de cao MvT. Deze regeling is namelijk onderdeel van de cao Sociaal Fonds en die loopt langer door dan de cao MvT. Meer informatie over de RVU vindt u op de website mvtrvu.nl.  

Vragen? 

Heeft u vragen over het generatiepact of de RVU in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring