Waarschuwing: oplichter is op zoek naar huurauto 

Laatste update 23 juni 2022 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft het signaal gekregen dat een verhuurbedrijf is benaderd door een oplichter. Deze persoon wilde een auto huren, omdat zijn eigen auto kapot is. Dankzij een check in waarschuwingssysteem Elena zag de verhuurondernemer dat een ander BOVAG-verhuurbedrijf negatieve ervaringen heeft met deze man: hij bracht de huurauto niet op tijd terug en heeft de factuur niet betaald. Het tv-programma ‘Opgelicht?!’ heeft eerder een uitzending gemaakt over deze man, die ook in andere sectoren mensen heeft opgelicht. Het verhuurbedrijf heeft de auto dan ook niet aan deze persoon verhuurd. Voorkom ook problemen en check altijd Elena voordat u een auto meegeeft aan een klant.

Signalement van deze persoon:

  • Man
  • Tussen de 40 en 45 jaar
  • Kalend
  • Stoppelbaardje
  • Tussen de 1.80 en 1.90 m

Raadpleeg en vul Elena

Met Elena kunt u nagaan of een huurder eerder door een BOVAG-bedrijf is geregistreerd omdat hij of zij zich niet naar behoren gedragen heeft. Vul zelf Elena ook in als een klant zich bij u misdragen heeft. Zo voorkomen we samen schade en diefstal in de mobiliteitsbranche. Voor bij BOVAG aangesloten verhuur- en deelautobedrijven zit het Elena-abonnement inbegrepen in de contributie. 

Melding bij de politie

Bent u ook opgelicht door deze persoon? Of is deze man onlangs in uw bedrijf geweest? Neem bij (pogingen tot) oplichting altijd contact op met de politie via (0900) 88 44. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring