Bijna 15 procent meer nieuwe motorfietsen dit jaar 

Laatste update 02 juni 2022 Leestijd: 2 min

Tot en met mei werden er dit jaar al 8.145 nieuwe motorfietsen geregistreerd en dat is volgens de cijfers van BOVAG en RDC 14,5 procent meer dan in de eerste vijf maanden van 2021. Het is bovendien het hoogste aantal voor deze periode sinds 2009. 

De winst ten opzichte van het voorgaande jaar werd in het eerste kwartaal geboekt. Afgelopen april werden marginaal minder nieuwe motoren werden geregistreerd dan in dezelfde maand in 2021, maar in mei bedroeg de daling ten opzichte van een jaar geleden ruim 12 procent. Tijdens de coronacrisis was er veel vraag naar motorfietsen -en individuele vormen van vervoer in het algemeen- en die hausse is nu enigszins gaan liggen. Tegelijkertijd heeft ook de motorbranche te maken met leveringsproblemen, net zoals in de auto-industrie. Ondanks de daling in vergelijking met een jaar geleden, is in de afgelopen maanden april en mei na die van vorig jaar nog immer het hoogste niveau van registraties behaald sinds 2009 in die periode. Destijds werden in april en mei cumulatief 4.029 nieuwe motoren afgeleverd, vorig jaar waren dat er 4.035 en in de afgelopen twee maanden 3.766.  

2 procent elektrisch

Yamaha was tot en met mei het merk dat de meeste nieuwe exemplaren registreerde en daarmee een marktaandeel van ruim 16 procent genereerde. Kawasaki volgt op de tweede plaats met bijna 15 procent marktaandeel en Honda is dit jaar tot nu toe goed voor meer dan 13 procent van de markt. BMW, jarenlang marktleider in Nederland, moet zich nu tevreden stellen met iets minder dan 11 procent van de totale verkoopaantallen en de top-5 wordt gecompleteerd door Suzuki dat ruim 7 procent aandeel opstrijkt. 164 nieuwe motoren in de eerste vijf maanden van dit jaar waren elektrisch aangedreven, oftewel 2 procent van de totale markt.   

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring