PMT verhoogt pensioen met 1,29 procent

Laatste update 15 juli 2022 Leestijd: 2 min

Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) voert op 1 oktober van dit jaar een structurele pensioenverhoging door van 1,29 procent. Deelnemers van PMT krijgen hiermee een verhoging van hun opgebouwde pensioen tot oktober 2022. Gepensioneerden zien de verhoging maandelijks terug in hun pensioenuitkering.

Voor het bepalen van de verhoging, heeft het fonds gekeken naar de inflatiecijfers tussen 1 juli 2020 tot 1 juli 2021; de inflatie was toen 1,29 procent. In november van dit jaar kijkt PMT of indexatie per 1 januari 2023 mogelijk is. Bij dat besluit wordt gekeken naar de inflatiecijfers van juli 2021 tot juli 2022.

Waarom verhoging?

PMT is zich ervan bewust dat deze eerste verhoging van de pensioenen het verlies aan koopkracht bij de huidige inflatie niet compenseert, laat Jos Brocken (werknemersvoorzitter van PMT)weten. “Maar we maken wel graag gebruik van de mogelijkheid om eerder te mogen indexeren, vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel (red. zie BOVAGkrant.nl, pagina 14). We hopen dat we na deze eerste verhoging in jaren ook op het reguliere moment van 1 januari de pensioenen kunnen verhogen, want de hoge inflatie slaat grote gaten in het huishoudboekje van onze gepensioneerden”.

Terry Troost (werkgeversvoorzitter PMT) vult aan: “PMT heeft de afgelopen jaren goede rendementen gehaald, waardoor het vermogen fors was gestegen. Dankzij de forse stijging van de rente hebben we nu de ruimte om gebruik te maken van de soepelere regels voor indexatie. Tegelijkertijd voelt het raar dat de dekkingsgraad stijgt, terwijl ons vermogen door de effecten van de rentestijging daalt. We moeten ons nu voorbereiden op een al snel volgend nieuw besluit over indexatie per 1 januari 2023, waarbij we goed moeten kijken naar de ruimte die we nodig hebben voor een evenwichtige overgang naar het nieuwe pensioencontract, zoals we dat graag per 1 januari 2026 willen realiseren”.

In oktober van dit jaar kunnen alle nog niet-gepensioneerde deelnemers de verhoging van hun opgebouwde pensioen zien in Mijn PMT. Gepensioneerden krijgen de hogere maandelijkse uitkering vanaf oktober.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring