Gratis vertrouwenspersoon voor motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven

Laatste update 15 juli 2022 Leestijd: 2 min

Om als werkgever een veilige werkomgeving te bieden aan uw medewerkers, kan het goed zijn om een vertrouwenspersoon te hebben waar uw medewerkers bij terecht kunnen. Iemand waar ze mee kunnen praten over ongewenste zaken waar ze mogelijk mee te maken hebben zoals: discriminatie, pesten of seksuele intimidatie. De cao-partijen bieden kosteloos een onafhankelijke vertrouwenspersoon aan voor medewerkers van alle bedrijven binnen de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche. Informeer uw medewerkers over deze mogelijkheid.

Een vertrouwenspersoon kan een luisterend oor bieden wanneer er onderlinge problemen zijn op de werkvloer. Ook kan deze persoon advies geven over hoe iemand het probleem bespreekbaar kan maken. Dat kan gaan over een probleem waar de medewerker zelf mee te maken heeft of iets wat hij of zij op de werkvloer ziet gebeuren. Vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en zoals het woord al zegt, behandelt deze alle verkregen informatie vertrouwelijk en indien gewenst anoniem. Degene die de vertrouwenspersoon inschakelt, beslist ook zelf welke stappen er wel of niet worden gezet.

De vertrouwenspersonen die uw medewerkers via OOMT kunnen inschakelen zijn: Kijk voor meer informatie op oomt.nl/vertrouwenspersoon, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Daarnaast heeft OOMT op zijn website informatie en filmpjes staan over het herkennen van ongewenst gedrag en tips hoe u dit zou kunnen aanpakken.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring