“Nooit gedacht dat een klein, lokaal bedrijf interessant zou zijn voor hackers”

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 3 min

Gerard Spoor van Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur schrok zich rot anderhalf jaar geleden. Van het ene op het andere moment konden hij en zijn medewerkers niet meer bij hun bestanden. Het bedrijf was gehackt. Gerard Spoor dacht dat alles goed beveiligd was en had nooit verwacht dat een klein, lokaal autoverhuurbedrijf interessant was om te hacken. Voorkom dat u ook het slachtoffer wordt van online criminaliteit en gebruik het platform Samen Digitaal Veilig. 

De hack had een flinke impact op het bedrijf, vergelijkbaar met een inbraak. Gelukkig kun je met vrij simpele dingen het criminelen een stuk moeilijker maken weet Gerard Spoor nu. Bekijk zijn hele verhaal in het onderstaande filmpje: 

Praktische filmpjes en checklists 

Ruim 55 procent van het mkb is minstens één keer slachtoffer geworden en ondervindt grote schade. Iedere ondernemer kan dus te maken krijgen met online criminaliteit, zoals hacking of phishing. U heeft ineens geen toegang meer tot uw bestanden of er wordt een geïnfecteerde mail gestuurd naar al uw klanten en relaties. Het platform Samen Digitaal Veilig helpt u op eenvoudige wijze om uw bedrijf digitaal weerbaarder te maken. Bijvoorbeeld met: 
  • Korte filmpjes voor u en uw medewerkers, met uitleg over de gevaren en tips hoe u gevaarlijke situaties voorkomt. 
  • Praktische checklists waarmee u inzicht krijgt van waar u staat op het gebied van digitaal ondernemen en wat er nog moet gebeuren. 
Op een handig dashboard ziet u uw eigen voortgang en die van uw medewerkers. Aan de slag gaan met het platform Samen Digitaal Veilig kost u weinig tijd en is gratis voor BOVAG-leden. Bescherm uw bedrijf tegen digitale dreigingen en ga aan de slag met Samen Digitaal Veilig!

Meld u aan

Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/samendigitaalveilig. Of meld u gelijk aan via samendigitaalveilig.nl/mobiliteit

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring