Wasstraten mogen ’s avonds open blijven

Laatste update 29 november 2021 Leestijd: 1 min

Wasstraten mogen gedurende de avondlockdown ook na 17.00 uur open blijven. Dat heeft het ministerie van EZK aan BOVAG bevestigd. Verkoopactiviteiten, bijvoorbeeld de verkoop van producten aan klanten waarmee zij zelf hun voertuig kunnen reinigen, zijn na 17.00 uur niet toegestaan.

Naar aanleiding van de avondlockdown die sinds 28 november geldt krijgt BOVAG vragen van leden over de openingstijden van hun wasstraat. Moeten ook wasstraten na 17.00 uur dicht? Het antwoord van het ministerie van EZK is dus nee; zij mogen ook na 17.00 uur openblijven. De uitleg hierbij is dat wasstraten volgens de wet niet behoren tot winkels maar tot ‘andere publieke plaatsen’ (waaronder dienstverlening). Hiervoor is een lijst gemaakt van locaties/plaatsen die op een bepaalde tijd moeten sluiten. Een wasstraat staat niet op deze lijst (is dus essentiële dienstverlening) en behoudt daarmee zijn normale openingstijden.

Verkoopactiviteiten, bijvoorbeeld de verkoop van producten aan klanten waarmee zij zelf hun voertuig kunnen reinigen, zijn na 17.00 uur niet toegestaan.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring