Afrijden met elektrische lesauto? Zorg voor een motormanagementverklaring

Laatste update 07 september 2021 Leestijd: 2 min

Wanneer uw leerling afrijdt in een elektrische lesauto moet u het CBR een ‘Verklaring werking motormanagement’ kunnen tonen. Deze verklaring dient ingevuld en ondertekend te zijn door de importeur. Zonder zo’n verklaring kan het CBR het examen weigeren.

Een personenauto automaat moet voor een praktijkexamen of toets zijn voorzien van een inrichting die de werking van de motor onderbreekt. Deze inrichting kan uitgevoerd zijn als een drukknop op het dashboard of een onderbreker onder het rempedaal van de toezichthouder. Bij gebruik hiervan moeten de overige elementaire functies voor de veiligheid wel blijven werken. Als deze inrichting technisch niet mogelijk is (verstoring motormanagement) vult de importeur van het voertuig dit formulier ´Verklaring werking motormanagement’ in. Deze verklaring moet tijdens het afnemen van examens in de auto liggen en op verzoek getoond worden. 

Geen verklaring? 

De dealer of leasemaatschappij levert de verklaring normaliter bij u aan bij aanschaf of lease. Heeft u de verklaring niet gekregen, vraag uw dealer of leasemaatschappij dan het formulier te laten invullen en ondertekenen door de importeur. Mocht uw dealer of leasepartij u doorverwijzen naar de importeur, geef dan aan dat niet de rijschool maar de dealer/leasepartij verantwoordelijk is voor het aanleveren van een door de importeur ingevulde en ondertekende verklaring. Als uw dealer of leasemaatschappij niet goed weet om welk formulier het gaat, dan kunt u dit voorbeeldformulier tonen. Let op: dit voorbeeldformulier is geen geldig formulier, dus is onbruikbaar als verklaring. 

Vragen

Neem voor vragen contact op met het CBR via cte@cbr.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring