Waarschuwing: criminelen verduisteren auto’s na proefrit

Laatste update 31 maart 2021 Leestijd: 2 min

In Nederland zijn diverse criminelen actief die auto’s verduisteren. Ze komen voor een proefrit langs bij uw bedrijf, maar brengen de auto vervolgens niet terug. Opvallend is dat ze betrouwbaar en vriendelijk overkomen en een geloofwaardig verhaal hebben. Wilt u voorkomen dat u het volgende slachtoffer bent? Maak dan gebruik van waarschuwingssysteem Elena. 

Met Elena kunt u checken of een proefritklant zich al eerder misdragen heeft bij een andere BOVAG-collega. Bijvoorbeeld door een auto te verduisteren, schade te rijden of een rekening niet te betalen. Zo kunt u een hoop ellende voorkomen: want aan deze klant geeft u uw waardevolle voertuig niet mee.

Wees alert

Als u in uw bedrijf laat zien dat u Elena gebruikt, schrikt dit bovendien schrikt criminelen af. U kunt Elena gemakkelijk koppelen aan diverse softwarepakketten, waardoor u gemakkelijk kunt checken of de persoon aan de balie een geldig identiteitsbewijs heeft of geregistreerd staat in het curatele- en bewindregister. Bovendien is het gebruik van Elena AVG-proof. Bent u zelf de dupe geworden? Dan kunt u deze malafide klant ook zelf registreren in Elena en daarmee andere collega’s waarschuwen. Zo kunnen we met elkaar schade en diefstal in de branche voorkomen. Wees dus alert, en check Elena. Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/elena.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring