Verruiming winkelen op afspraak - download de poster

Laatste update 10 maart 2021 Leestijd: 5 min

Eén klant per 25m2 met een maximum van 50 personen mogen vanaf 16 maart op afspraak winkelen in winkels die groter zijn dan 50m2. Dat kondigde demissionair premier Rutte 8 maart aan in zijn persconferentie.

Dezelfde regels blijven gelden zoals een bezoek moet minimaal tien minuten duren en de afspraak moet minimaal vier uur van tevoren zijn gemaakt. Let op: in de telling van het aantal vierkante meters gaat het uitsluitend om winkelruimte en niet om werkplaatsruimte of magazijnruimte. BOVAG is blij met deze verruiming zoals al eerder voorgesteld in de routekaart.

Voor winkels en showrooms die kleiner zijn dan 50m2 blijven de regels gelijk, maximaal twee klanten op afspraak. Verder kondigde Rutte aan dat de avondklok wordt verlengd tot en met 31 maart 04.30 uur. 

Poster

De nieuwe regels zijn verwerkt in een nieuwe BOVAG-poster die u kunt gebruiken in uw showroom of winkel of die u kunt meesturen bij het maken of bevestigen van een afspraak. Download hieronder de poster.

    No data found


Veelgestelde vragen n.a.v. de aanpassingen voor winkelen op afspraak

Theorie-examens en -lessen voor bepaalde beroepen of bedrijven

Rijscholen mogen vanaf 16 maart op locatie beperkt theorie-examens en -lessen organiseren gericht op het besturen of onderhouden van een vervoersmiddel. Dit geldt alleen voor mensen die dit nodig hebben voor het uitoefenen van bepaalde beroepen of voor bepaalde bedrijven. Mensen die vanwege slecht rijgedrag een educatieve maatregel opgelegd hebben gekregen, kunnen ook weer theorie-examen doen.

Mogelijk verdere stappen met Pasen

Rutte hoopt met Pasen nieuwe stappen te kunnen zetten om het land verder uit het slot te halen. Dat is nodig en hij onderstreepte dat het water veel ondernemers aan de lippen staat, de nood hoog is en de reserves op zijn. Daarom wordt ook opnieuw gekeken naar aanpassingen en verlenging van de economische steunpakketten. Het kantelpunt komt langzaam maar zeker in zicht: op 1 juli zouden alle Nederlanders die dat willen hun eerste vaccinatie gekregen moeten hebben, waarna nog meer mogelijk zou moeten zijn.

Op 23 maart volgt een nieuwe persconferentie.

Download

Download hieronder de nieuwe maatregelen per 16 maart 2021.
Maatregelen-8-maart-2021.jpg
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring