Oproep in AD voor leerwerkplekken

Laatste update 26 maart 2021 Leestijd: 1 min

In een ingezonden brief in het Algemeen Dagblad vragen voorzitters van diverse organisaties waaronder BOVAG aandacht voor het nijpende tekort aan stageplaatsen. Het gaat om duizenden mbo-stageplaatsen en ook om HBO-plaatsen. In de brief doen zij enkele aanbevelingen om dit probleem te verkleinen.

De oproep is om met durf en creativiteit te komen door bijvoorbeeld de lengte van de stage te laten variëren of door beschikbare middelen gezamenlijk beter in te zetten. Ondernemers die erkend leerbedrijf willen worden, kunnen zich direct aanmelden op s-bb.nl.

Lees hier de hele brief.

Afzenders van de brief zijn: Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), Henk Kamp (voorzitter van Actiz),  Maxime Verhagen (voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland), Han ten Broeke (voorzitter BOVAG), Ad Melkert (voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Boris van der Ham (voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Hannie Vlug (directievoorzitter van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring