Deurbordje voor sanitaire stop tankstationmedewerker

Laatste update 31 maart 2021 Leestijd: 2 min

Tankstationmedewerkers werken regelmatig alleen en dat levert een praktisch probleem op als de medewerker een sanitaire stop moet maken. Daarvoor heeft SFTW, het Sociaal Fonds voor Tankstations en Wasbedrijven, een deurbordje ontwikkeld met de tekst: ‘Even geduld a.u.b. Ik neem even een korte pitstop.’ U krijgt de deurbordjes begin april 2021 toegestuurd.

In de cao voor tankstations en wasbedrijven is sinds kort geregeld dat tankstationmedewerkers altijd het recht hebben om een sanitaire pauze te nemen – óók als ze op dat moment alleen werken. Toch blijft het voor medewerkers lastig om de shop onbemand achter te laten. Een klant kan dan voor een dichte deur komen te staan, terwijl niet duidelijk is wat de reden is. SFTW heeft hiervoor bordjes ontwikkeld die op de deur geplaatst kunnen worden. Daardoor weten klanten dat de winkel onbemand is, en dat ze even moeten wachten. De deurbordjes worden begin april 2021 verzonden aan alle bij SFTW aangesloten tankstationondernemers in Nederland.

Over SFTW

SFTW is opgericht door cao-partijen in de sector Tankstations en Wasbedrijven. De betrokken cao-partijen zijn BETA, BOVAG, CNV, De Unie, FNV en LBV. SFTW financiert en subsidieert activiteiten, die de bedrijfstak in sociaal opzicht optimaal laten functioneren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het geven van voorlichting over de cao en arbeidsvoorwaarden, maar ook om het bevorderen van goede arbeidsomstandigheden of om het optimaliseren van de werkgelegenheid in de bedrijfstak.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring