BOVAG-advies: geen paasshows, showroombezoek op afspraak kan wel

Laatste update 19 maart 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG krijgt vragen van leden over hoe ze om moeten gaan met paasshows / opengaan op Tweede Paasdag. Net als vorig jaar adviseert BOVAG om geen paasshows te organiseren. Verkoopevenementen zijn niet toegestaan, ook niet op uw eigen terrein. Showroombezoek op afspraak op is wel mogelijk.

BOVAG volgt de routekaart voor versoepeling van de coronamaatregelen, die BOVAG op verzoek van het ministerie van EZK, VNO-NCW en MKB Nederland heeft gemaakt. Op dit moment is de gezondheidssituatie aangeduid als ‘zeer ernstig’ en geldt dat verkoopevenementen niet zijn toegestaan, ook niet op uw eigen terrein. Verkoop op afspraak is wel mogelijk, onder de voorwaarden dat de afspraak minimaal 10 minuten duurt en minstens 4 uur van tevoren is gemaakt. Funshoppen is dus niet mogelijk.

Verruiming winkelen op afspraak

Sinds 16 maart mogen winkels en showrooms meer klanten ontvangen. Winkels die groter zijn dan 50m2 mogen vanaf 16 maart meer personen op afspraak ontvangen. Er is één klant per 25 m2 toegestaan, met een maximum van 50 personen. 

Showroomposter

De huidige regels voor winkelen op afspraak vindt u in de BOVAG-poster. Deze kunt u gebruiken in uw showroom of winkel of kunt u meesturen bij het maken of bevestigen van een afspraak. Download hieronder de poster.

    No data found

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen met betrekking tot winkelen op afspraak? Waarschijnlijk vindt u ze op de Veelgestelde vragen-pagina in het Corona-dossier. Staat u vraag er niet bij, neem dan contact op het BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of telefoon 030 65 95 300.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring