Arno Smits benoemd tot voorzitter BOVAG Rijscholen

Laatste update 25 maart 2021 Leestijd: 3 min

De leden van BOVAG Rijscholen hebben tijdens de online Algemene Ledenvergadering op 25 maart Arno Smits uit Oss gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Frank Hoornenborg op, die na twee termijnen de voorzittershamer doorgeeft. Tegelijkertijd is Hannie Tak gepresenteerd als nieuwe branchemanager van BOVAG Rijscholen.

De 55-jarige Smits is sinds 1990 eigenaar van verkeersschool Smits Opleidingen in Oss, het bedrijf dat in 1974 door zijn ouders werd opgericht. Smits verzorgt opleidingen voor alle rijbewijscategorieën en is al sinds jaar en dag lid van BOVAG. Het ontbreekt de nieuwe voorzitter geenszins aan bestuurlijke ervaring; tot 2018 was hij lid van het bestuur van BOVAG Rijscholen en de afgelopen tijd maakte hij deel uit van de klankbordgroep die de vernieuwing van de afdeling begeleidt. Daarnaast was Smits voorzitter van Stichting Treinongeval Oss die in het leven werd geroepen na het tragische ongeval met de Stint en is hij voorzitter van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek (ICVL), waarin ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen samenwerken op het gebied van onder andere verkeersveiligheid en infrastructurele innovaties.

Maatschappelijke opdracht

Arno Smits stoelt zijn voorzitterschap voornamelijk op twee pijlers: “Goed ondernemerschap en verkeersveiligheid zijn mijn speerpunten voor de branche. De rijscholen moeten er qua waardering en aanzien op vooruit gaan, maar we gaan vooral ook inzetten op hun bijdrage voor de taak waarvoor deze branche ooit bedoeld was: verkeersveiligheid. Deze uitgangspunten sluiten tevens perfect aan bij de gedachte van de commissie Roemer. Bij mij loopt verkeersveiligheid in elk geval als een rode draad door mijn leven en door mijn bedrijf. Ik zie het als mijn maatschappelijke opdracht om richting de politiek en andere belanghebbenden op dit vlak het voortouw te nemen. Maar laten we niet vergeten dat de waan van de dag helaas vereist dat we alle zeilen bij moeten zetten om de coronacrisis en de extreme gevolgen daarvan voor de rijscholen het hoofd te bieden.” 

Hannie Tak nieuwe branchemanager

Tegelijk met aantreden van Smits als nieuwe voorzitter maakte BOVAG bekend dat Hannie Tak per 1 april branchemanager van BOVAG Rijscholen wordt. Zij volgt Jurriën Kamst op die de functie afgelopen jaar ad interim bekleedde. Tak (60) is al sinds 2006 in dienst bij BOVAG als projectleider en onlangs nog als branchemanager van de afdeling Revisiebedrijven. Voor de rijscholen is zij geen onbekende, aangezien ze in 2013 het project leidde voor de toekenning van Europese subsidies voor WRM-bijscholing. Tak is de voorbije weken al ingewerkt door haar voorganger en bereidde mede de benoeming van de nieuwe voorzitter Arno Smits voor: “Hij is heel betrokken bij de branche. Ik kijk ernaar uit om samen met hem, het bestuur en alle leden de branche door de coronacrisis heen te loodsen en naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring