[Enquête] Maakt u zich nog steeds zorgen over de macht van online platforms?

Laatste update 17 juni 2021 Leestijd: 2 min

Hogeschool Amsterdam doet in opdracht van ShoppingTomorrow opnieuw onderzoek naar de ervaringen van ondernemers met online platformen. Drie jaar geleden bleek dat zestig procent van de retail- en hotelondernemers zich zorgen maakten over de macht van grote online portals. Wat zijn uw ervaringen op dit moment? Welke portals gebruikt u en hoe waardeert u ze? Vul het onderzoek in dat u op 8 en 14 juni in uw mailbox hebt ontvangen! 

Online platforms bieden mogelijkheden voor marketing en verkoop, maar kosten ook geld. Denk hierbij aan websites zoals Autotrack, Marktplaats of Bol.com. Ze kunnen ook concurreren met andere verkoopkanalen. Met het onderzoek wordt de ervaring van retailers met online platforms binnen retail Nederland gemeten.

Breed onderzoek

Aan het onderzoek werken leden van diverse (branche)organisaties mee, waaronder BOVAG, Techniek Nederland, Koninklijke INretail en Koninklijke Horeca Nederland. Het onderzoek geeft daardoor een breed beeld van hoe ondernemers online portalen waarderen. Binnen BOVAG zijn autodealers, onafhankelijke autobedrijven, tweewielerbedrijven en caravan- en -camperbedrijven gevraagd om de vragenlijst in te vullen. 

Resultaten

Net als bij het vorige onderzoek krijgt u na afloop inzicht in de resultaten, en ziet u wat het marktaandeel van de verschillende portalen is en hoe collega-ondernemers ze beoordelen. 

Vult u het onderzoek ook in?

Uw input is belangrijk voor dit onderzoek. BOVAG zou het waarderen als u even de tijd neemt om eraan deel te nemen. Het kost u slechts 10 minuten de tijd, en invullen kan uiterlijk vrijdag 2 juli. U heeft op 8 en 14 juni de enquête via de mail ontvangen, uit naam van BOVAG en de Hogeschool van Amsterdam. De onderwerpregel is: Hoe adverteert en verkoopt u uw auto’s/motoren/bromfietsen & scooters/caravans/fietsen online?

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring