Wilt u een nieuwsbrief op maat? Fietsbedrijven: meld u aan voor de pilot

Laatste update 04 februari 2021 Leestijd: 3 min

Vindt u het lastig om tijd vrij te maken voor een e-mailnieuwsbrief? Of weet u niet welke onderwerpen u in zo’n digitale nieuwsbrief moet zetten? Een gemiste kans, want nieuwsbrieven zijn een goed middel om bij uw klanten onder de aandacht te blijven. BOVAG is een pilot gestart waarbij fietsmarketeer op maat gemaakte nieuwsbrieven maakt, waarvoor u zich nu kunt aanmelden.  

Een klant vasthouden kost veel minder inspanningen, dan om een nieuwe te werven. Maar negen van de tien fysieke winkels hebben hun e-mailmarketing niet op orde, terwijl webwinkels met e-mailnieuwsbrieven wel onder de aandacht blijven bij hun klanten. 

Samen met het bedrijf fietsmarketeer start BOVAG een pilot voor fietsenwinkels voor e-mailmarketing. Daarbij krijgt u veertien op maat gemaakte e-mailnieuwsbrieven per jaar. En dat voor slechts € 50,- per maand. Zo blijft u bij uw klanten eenvoudig en betaalbaar onder de aandacht.

Inhoud afgestemd op uw winkel

De inhoud van de nieuwsbrieven is grotendeels afgestemd op uw merken, assortiment en services. Aan de bovenkant staat uw logo en onderaan staan uw bedrijfsgegevens. U hoeft eventueel alleen nog lokaal of persoonlijk nieuws toe te voegen. In de nieuwsbrieven komt vooral fietsinspiratie te staan, leuke tips, weetjes en wordt ingehaakt op commerciële momenten. Daarmee is de inhoud afgestemd op winkels die zich richten op kwaliteit en service.

Wanneer een e-mailing klaarstaat, dan ontvangt u een bericht. U heeft dan 48 uur om de inhoud aan te passen, te verwijderen of om aan te vullen. Daarna wordt de nieuwsbrief automatisch verzonden. Wilt u zelf een extra nieuwsbrief versturen? Ook dat is mogelijk. U heeft daarbij de keuze om dit zelf te doen of te laten verzorgen. 

Bekijk hier een voorbeeld van een nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de pilot

De pilot loopt tot het eind van dit jaar, waarna BOVAG de effectiviteit en de opzet evalueert. De kosten om deel te nemen bedragen € 50,- per maand, de eenmalige inrichtingskosten bedragen € 295,-. 

Deze nieuwsbrieven zijn overigens geen vervanging voor service e-mailings, zoals servicebeurten of een terugroepactie. Daarvoor is uw kassasysteem geschikt. Het enige dat u bij deze pilot van e-mailnieuwsbrieven hoeft te doen is periodiek (zo’n drie keer per jaar) uw klanten te importeren in de e-mailsoftware. 

Heeft u interesse om deel te nemen aan de pilot? Meld u dan nu aan bij fiets@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring