BOVAG reageert op internetconsultatie Motorvoertuigen BER

Laatste update 15 januari 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG reageert op de evaluatie van de huidige Motorvoertuigen BER (MVBER). Deze online vragenlijst staat tot 25 januari open. Wilt u de vragenlijst ook graag zelf invullen, dan kan BOVAG u daarbij helpen. De vragen zijn zodanig juridisch complex dat het invullen nauw luistert.

De Motorvoertuigen BER (Block Exemption Regulation) is bestaande Europese regelgeving die onder andere de toegang voor de after-market tot onderdelen en data waarborgt, en zorgt voor evenwichtige samenwerking tussen de importeur en dealer.

Nieuwe MVBER

De huidige MV BER verloopt op 31 mei 2023 en wordt dan verlengd in de huidige vorm, aangepast of stopgezet. Alle stakeholders in de (Europese) automotive sector willen de MVBER graag behouden. BOVAG wil hem bovendien aanpassen aan nieuwe technische ontwikkelingen, zoals de toenemende beschikbaarheid van in-vehicle voertuigdata (informatie die de auto of gebruiker zelf genereert over techniek, verkeersveiligheid, beveiliging en entertainment). BOVAG pleit voor eerlijke toegang tot in-vehicle voertuigdata.

Internetconsultatie

BOVAG en andere stakeholders hebben in een eerdere enquête hun wensen kenbaar gemaakt aan de Europese Commissie. In een tweede internetconsultatie vraagt de commissie ook andere belanghebbenden om hun mening te geven. Deze consulatie loopt tot 25 januari. BOVAG zal op de enquête reageren. Wilt u de vragenlijst ook zelf invullen, dan kan BOVAG u daarbij helpen. De vragen zijn zodanig juridisch complex dat invullen nauw luistert.

Eindrapport

Mede op basis van de consultaties maakt de EC een eindrapport waarin bekend wordt of en hoe de MVBER wordt voortgezet. Dit rapport verschijnt rond 31 mei 2021.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring