BOVAG met staatssecretaris in gesprek over EV-subsidie

Laatste update 06 januari 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG gaat volgende week met staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in gesprek over onder andere de EV-subsidieregeling (SEPP). Inzet is om de jaarschotten tussen de subsidiegelden op te heffen, zodat particulieren in de toekomst niet meer achter het net vissen met hun aanvraag. De subsidiepot voor 2021 was gisteren, toen het aanvraagloket openging, direct al overtekend. Voor de rest van dit jaar kunnen consumenten geen subsidie meer aanvragen. Zij moeten dus wachten tot de subsidieronde in 2022.

Vorig jaar waarschuwde BOVAG al meermaals dat de pot voor 2021 al snel in het jaar leeg zou raken. Om te voorkomen dat de doorbraak van elektrisch rijden hierdoor stagneert, pleitte BOVAG daarom om subsidiegelden voor de jaren tot en met 2025 (tot zover loopt de regeling) naar voren te halen. Dit zal tijdens het gesprek met de staatsecretaris opnieuw de oproep zijn.

Loting voor koop en lease

De toewijzing van subsidie van de aanvragen die op 4 januari zijn binnengekomen bij RVO worden via een loting toegekend. De loting zal plaatsvinden binnen dertien weken na 4 januari 2021. Aanvragen die nu buiten het subsidieplafond voor 2021 vallen kunnen mogelijk door afwijzing van andere al ingediende aanvragen nog in aanmerking komen voor subsidie. Totdat duidelijk is of er sprake is van vrijkomen van budget zullen deze aanvragen worden aangehouden tot maximaal 26 weken na de datum van indiening.

Wel nog subsidie voor gebruikte elektrische auto’s

Voor gebruikte auto’s is voor 2021 nog een bedrag van € 13.392.000 subsidie beschikbaar (stand op 5 januari 09:00 uur).

Meer informatie vindt op de website van RVO.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring