Voertuigen deze week tenaamstellen voor lagere BPM

Laatste update 25 februari 2021 Leestijd: 2 min

Om in aanmerking te kunnen komen voor de lagere BPM van 2020 moeten vorig jaar geregistreerde voertuigen nog deze week te naam worden gesteld. BOVAG had staatssecretaris Vijlbrief van Financiën verzocht om de overgangstermijn van artikel 16a BPM op te rekken. Doordat de showrooms waren gesloten, hadden autodealers namelijk  geen echte kans om nieuwe voertuigen te verkopen. Helaas is de staatssecretaris niet op dit verzoek tot oprekken van het termijn ingegaan. BOVAG adviseert dealers die het aangaat om de voertuigen nog deze week te naam te stellen en zo binnen de termijn van art 16a BPM te blijven.

BOVAG betreurt het dat de staatssecretaris niet positief heeft geantwoord. De reden om geen gehoor te geven aan het verzoek van BOVAG is onder andere omdat de staatssecretaris vindt dat de dealer er zelf voor heeft gekozen om de voertuigen vorig jaar te registreren zonder dat het voertuig verkocht was. Het kan zijn dat de dealer hiervoor goede argumenten heeft, maar daarvoor is artikel 16a BPM naar zijn mening niet bedoeld. Daarnaast zou de staatssecretaris een specifieke doelgroep binnen de branche bevoordelen, het betreft geen tegemoetkoming aan een hele branche. Ten slotte zou een positief antwoord nog jarenlang doorwerken in de berekening van de BPM bij import van gebruikte voertuigen, wat de toch al lastige materie nog complexer zou maken. Zo redeneerde de staatssecretaris.

Helaas is dus de enige manier om gebruik te kunnen maken van de lagere BPM van 2020, door de vorig jaar geregistreerde voertuigen nog deze week te naam te stellen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring