Onverzekerde schade? Informeer uw klant over het Waarborgfonds Motorverkeer 

Laatste update 12 februari 2021 Leestijd: 2 min

Krijgt u wel eens een klant in de werkplaats met een onverzekerde schade? Bijvoorbeeld omdat de dader onbekend is of omdat de dader niet (goed) verzekerd is? Informeer uw klant dan over het Waarborgfonds Motorverkeer, want in sommige gevallen kan uw klant via dit fonds vergoeding krijgen.

Over het Waarborgfonds Motorverkeer 

Het Waarborgfonds Motorverkeer bestaat al sinds 1965 en is er voor mensen die door een motorvoertuig schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Bijvoorbeeld als de veroorzaker is doorgereden of als die niet verzekerd is. Ook schade die is veroorzaakt met een gestolen motorvoertuig kan vergoed worden. Het fonds vergoedt dus alleen schade die aangericht is door een ander motorvoertuig. Schade door bijvoorbeeld vandalisme niet. Het Waarborgfonds Motorverkeer is een stichting zonder winstoogmerk en wordt gefinancierd uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar dit fonds. 

Handige voorlichtingsfilm

Om duidelijk te maken wanneer een gedupeerde wel en niet in aanmerking komt voor een vergoeding, heeft het fonds een interactieve film gemaakt. De kijker wordt in de film bij de hand genomen, doorloopt verschillende stappen en kan tijdens het kijken zelf aangeven welke situatie op hem/haar van toepassing is. Geen overbodige informatie dus, maar een op maat verhaal. Klik op onderstaande afbeelding om hem te bekijken. En nogmaals: deel dit met uw klant!

Screenshot-Waarborgfonds-400px.jpg

Kijk voor meer informatie en andere handige tips/checklists op waarborgfonds.vereende.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring