Hogere WW-premie weer uitgesteld 

Laatste update 01 februari 2021 Leestijd: 2 min

Ook in 2021 hoeven werkgevers voor hun medewerkers bij meer dan 30 procent overwerk geen hogere WW-premie af te dragen. Door de coronacrisis is dit jaar mogelijk nog veel overwerk nodig en daardoor heeft minister Koolmees besloten deze regel uit te stellen. 

De Wet Arbeidsmarkt in Balans schreef voor dat werkgevers met ingang van 1 januari 2020 een lage WW-premie afdragen voor vaste contracten en een hoge WW-premie voor flexibele contracten. Ook voor vaste werknemers die blijken meer dan 30 procent te hebben overgewerkt, moest met terugwerkende kracht een hogere WW-premie worden afgedragen. Met name in de zorg is overwerk sinds het uitbreken van Corona aan de orde en vasthouden aan de regel zou onbedoelde effecten met zich mee brengen. In 2020 werd de regel al opgeschort en dat geldt nu ook voor 2021. 

Uitzondering 

Wanneer een werknemer binnen twee maanden na aanvang van zijn dienstbetrekking weer uit dienst gaat, blijft in 2020 en 2021 de werkgever nog wel verplicht de lage premie te herzien naar een hoge premie. De herzieningsverplichtingen zijn in de WAB opgenomen om te voorkomen dat werkgevers misbruik maken van de voorwaarden van de lage premie en een werknemer bijvoorbeeld een vast contract voor acht uur per week aanbieden, maar hem flexibel inzetten voor veel meer uren. 

Lees ook: 




 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring