Bestuur BOVAG Rijscholen draagt Arno Smits voor als nieuwe voorzitter

Laatste update 11 februari 2021 Leestijd: 2 min

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van BOVAG Rijscholen kiezen de leden een nieuwe voorzitter, aangezien de maximale termijn voor Frank Hoornenborg binnenkort verstrijkt. Het bestuur draagt Arno Smits voor, eigenaar van Smits Opleidingen in Oss.

De nieuwe voorzitter wordt op 25 maart benoemd tijdens de ALV die online wordt georganiseerd, aangezien een fysieke vergadering door de huidige coronamaatregelen helaas niet mogelijk is. De 55-jarige Smits is sinds 1990 eigenaar van de rijschool die in 1974 door zijn ouders werd opgericht, in alle opleidingscategorieën actief is en al sinds jaar en dag lid is van BOVAG. Tot 2018 was hij bestuurslid van BOVAG Rijscholen en sinds afgelopen jaar maakt Smits deel uit van de klankbordgroep die de vernieuwing van de afdeling begeleidt. “Als voorzitter zou ik graag met de werkorganisatie van BOVAG, het afdelingsbestuur en de diverse werkgroepen sturing willen geven aan de nieuwe koers voor BOVAG Rijscholen. Op basis van inhoud en kwaliteit ben ik ervan overtuigd dat we leden kunnen binden en onze vereniging en aangesloten ondernemers kunnen blijven profileren. Een gezonde branche is mijn doel, gericht op goed ondernemerschap en een maatschappelijke bijdrage aan de verkeersveiligheid, en met meer waardering voor de inzet van de professionals in onze sector. Ik hoop dat ik daarvoor het vertrouwen van de leden krijg”, aldus de beoogde voorman.

Ervaring

Naast zijn bestuurservaring bij BOVAG was Smits tevens voorzitter van de Stichting Treinongeval Oss die in het leven werd geroepen na het tragische ongeluk met de Stint. Daarnaast is hij voorzitter van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek (ICVL), waarin ondernemers, overheid en onderwijs samenwerken op het gebied van verkeersveiligheid, permanente educatie en innovaties op het gebied van infrastructuur, mobiliteit en logistiek. Vorig jaar was het ICVL finalist in de strijd om de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. Het bestuur van BOVAG Rijscholen ziet in Arno Smits de ideale kandidaat om Frank Hoornenborg op te volgen. 

Eventuele tegenkandidaten voor het voorzitterschap kunnen zich tot 11 maart a.s. melden bij het secretariaat via rijscholen@bovag.nl. Het gewenste profiel van de nieuwe voorzitter is te raadplegen via https://mijn.bovag.nl/actueel/nieuws/2020/november/bovag-rijscholen-zoekt-nieuwe-voorzitter.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring