Kan iemand deelnemen aan het Generatiepact én de collectieve RVU-regeling? 

Laatste update 19 april 2021 Leestijd: 2 min

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) zwaar werk voor medewerkers die in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche werkzaam zijn gaat naar verwachting rond 1 mei 2021 in. In een eerder bericht heeft BOVAG alvast wat voorinformatie voor u op een rijtje gezet. Een vraag die naar aanleiding van dit bericht veel is gesteld aan BOVAG Ledenadvies is of een medewerker die deelneemt aan het generatiepact ook deel kan nemen aan de collectieve RVU-regeling. 

Ja, als de medewerker aan de geldende voorwaarden voldoet is dit mogelijk. De medewerker die deelneemt aan het generatiepact dient een aanvraag in bij de Stichting RVU voor deelname aan de regeling. De stichting beslist in principe binnen twee weken of de aanvraag tot deelname wordt goedgekeurd. De medewerker ontvangt vervolgens een schriftelijke bevestiging van een voorwaardelijke toekenning van de RVU-uitkering. Het enige wat de medewerker dan nog moet doen is binnen zes weken de arbeidsovereenkomst opzeggen en de schriftelijke bevestiging van de werkgever doorgeven aan de Stichting RVU. Daarna wordt de voorwaardelijke toekenning omzet in een definitieve toekenning.  

Hoe hoog is de RVU-uitkering bij deelname aan het generatiepact? 

Wanneer een medewerker deelneemt aan het generatiepact is het percentage loon dat de medewerker ontvangt bepalend voor de hoogte van de RVU-uitkering. Een medewerker die bijvoorbeeld gebruikmaakt van de variant 80% werken – 90% loon – 100% pensioenopbouw ontvangt 90% van de RVU-uitkering die een medewerker bij een fulltime dienstverband zou krijgen. 

Vragen? 

Heeft u vragen over de collectieve RVU-regeling in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche of heeft u vragen over het generatiepact? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Lees ook:


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring