In memoriam: Loek de Rooij (1946-2021)

Laatste update 19 april 2021 Leestijd: 2 min

Met droefenis heeft BOVAG kennis genomen van het overlijden van Loek de Rooij op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Jarenlang heeft Loek zich als automan pur sang ingezet voor de belangen van de branche.

Sinds 1977 was hij directeur/eigenaar van Autorooij en daarmee dealer van de merken Volkswagen, Audi, Skoda en SEAT in Soest, Baarn en Bunschoten. Vanuit die rol nam Loek in 2001 tevens het voorzitterschap van de SEAT Dealervereniging op zich en bekleedde hij zes jaar lang een bestuurszetel bij de Nederlandse Dealer Associatie (NDA), oftewel het huidige BOVAG Autodealers. Daar zwaaide hij in 2010 af en werd hij onderscheiden met het erelidmaatschap, maar niet voordat hij zijn paradepaardje had voltooid: de cao weer terug bij BOVAG en niet meer als onderdeel van de kleinmetaal-cao. Mede dankzij de grote inzet van Loek de Rooij sluit BOVAG sindsdien voor de motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven een eigen cao af met de vakbonden.

Loek is ook na zijn dealeractiviteiten altijd in de autobranche actief gebleven; met een onafhankelijk autobedrijf, met een autowasbedrijf én als taxateur van klassieke auto’s. Hij zette zich de laatste jaren vol passie in om het vak van taxateur verder te professionaliseren. We gaan een markante man missen die vele decennia het collectieve belang van de autobranche heeft gediend en verdedigd. BOVAG wenst eenieder die Loek lief heeft, heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring