Vraag nu nog compensatie aan voor oude transitievergoeding

Laatste update 23 september 2020 Leestijd: 2 min

Op 1 april 2020 is de regeling compensatie transitievergoeding in werking getreden. Deze regeling maakt het mogelijk om een betaalde transitievergoeding bij het ontslag van een langdurig arbeidsongeschikte medewerker na minimaal twee jaar ziekte gecompenseerd te krijgen. De regeling heeft terugwerkende kracht van voor de inwerkingtredingsdatum, maar om hiervan gebruik te kunnen maken, moet u de aanvraag uiterlijk 30 september 2020 hebben ingediend. 

Voor dienstverbanden die zijn geëindigd tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 kunt u namelijk alleen nog tot en met 30 september 2020 compensatie aanvragen. Bij transitievergoedingen die u volledig heeft betaald op of na 1 april 2020, moet u binnen zes maanden nadat de transitievergoeding is betaald compensatie aanvragen. 

Wat de regeling inhoudt, welke voorwaarden eraan verbonden zijn en welke documenten u nodig heeft om een aanvraag te kunnen doen, leest u hier

Waar kan ik compensatie aanvragen? 

U kunt de compensatie aanvragen bij het UWV. Wanneer de transitievergoeding is betaald vóór 1 april 2020 dan is de beslistermijn van het UWV 6 maanden. Is de transitievergoeding volledig betaald ná 1 april 2020 dan is de beslistermijn 8 weken. 

Vragen? 

Heeft u vragen over de compensatieregeling? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring