Uitstel betaling belastingen mede door lobby verlengd

Laatste update 30 september 2020 Leestijd: 2 min

Heeft u uitstel van belastingbetaling gekregen wegens corona? Dan krijgt u een jaar langer de tijd om uw belastingschuld te betalen. Dit uitstel komt mede door de lobby die BOVAG in samenwerking met MKB Nederland hierop heeft gevoerd. Een lobby die BOVAG kon onderbouwen met de cijfers die u ons gaf via de BOVAG Coronamonitor. Met dank aan u wordt de regeling nu over drie jaar uitgesmeerd in plaats van twee jaar met een ingangsdatum van 1 juli 2021.

Ondernemers die al uitstel hebben aangevraagd, kunnen dit verlengen tot 1 januari 2021. Praktisch betekent het uitstel dat ondernemers per 1 juli 2021 starten met het afbetalen van hun belastingschuld die zij in de coronacrisis hebben opgebouwd. Dat gaat met een vast bedrag per maand, maar eerder aflossen kan ook. Al zo’n 250.000 ondernemers hebben gebruik gemaakt van dit uitstel. Ongeveer 50.000 van hen hebben de belastingschuld inmiddels afbetaald.
 
Toch bleek voor veel ondernemers het afbetalen binnen twee jaar moeilijk te worden. Dat bleek uit de cijfers die BOVAG uit de Coronamonitor kon halen. Hiermee kon BOVAG de lobby van MKB Nederland versterken met uiteindelijk deze verlenging als resultaat.
 
BOVAG blijft scherp op flexibiliteit in het steunpakket. Zeker wanneer de ontwikkeling van het coronavirus met nieuwe of verscherpte maatregelen hier aanleiding toe geeft.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring