Meer dan vier mensen in uw bedrijf: mag dat? 

Laatste update 29 september 2020 Leestijd: 3 min

De nieuwe coronamaatregel die gezelschappen van meer dan vier mensen verbiedt, geldt niet voor bedrijven. De norm is wel om vanuit huis te werken. Als dit niet mogelijk is, dan is het erg belangrijk om anderhalve meter afstand te houden. Lukt dit niet? Dan is het advies om een mondkapje te dragen. Let daarnaast ook op de doorstroming van klanten in uw winkel of showroom. Als er in uw onderneming toch een besmetting plaatsvindt, kan de locatie veertien dagen worden gesloten. Blijf alert op de regels, volg het protocol en gebruik de checklists en de klantenposter.

In uw bedrijfskantine mogen ook meer dan vier mensen samenkomen. Maar ook hier geldt: medewerkers moeten zich aan de anderhalve meter houden.

Om medewerkers zo veilig mogelijk (samen) te laten werken op de werkvloer, is het belangrijk om de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen op te volgen. Daarvoor kunt u deze poster voor medewerkers gebruiken.

Doorstroming in uw winkel of showroom

Er is geen maximum aantal klanten dat u in uw bedrijf mag ontvangen, maar toch is het van belang om aandacht te besteden aan de doorstroming. Als de hoeveelheid mensen ergens in uw bedrijf opstroopt, hanteer dan een deurbeleid (met bijvoorbeeld een maximum aantal bezoekers) of werk met afspraken. Zorg ervoor dat uw klant en medewerker in een veilige omgeving kunnen winkelen en werken. Er is een poster met corona-veiligheidsmaatregelen beschikbaar. Deze kunt u ophangen in uw winkel of showroom. 

Meer over de protocollen die gelden voor de mobiliteits- en rijscholenbranche en handige hulpmiddelen zoals posters of checklists leest u in dit bericht

Extra regionale regels

In een aantal regio’s zijn er veel mensen besmet met het coronavirus. In die veiligheidsregio’s gelden extra maatregelen, die tussentijds kunnen wijzigen. Houd dus goed in de gaten welke maatregelen er in uw regio van kracht zijn. Deze vindt u op deze pagina van de Rijksoverheid

Hieronder vindt u de infographic met de landelijke maatregelen van de Rijksoverheid: 
200928-landelijke-maatregelen-corona-1080x1350.png

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring