Brandstofverkoop in juli weer boven 1 miljard liter

Laatste update 30 september 2020 Leestijd: 2 min

Uit een analyse van de meest recente CBS-cijfers door BOVAG blijkt dat afgelopen juli 1,07 miljard liter aan motorbrandstoffen werd verkocht in Nederland. In die maand kwam de totale afzet voor het eerst sinds de lockdown van maart weer boven het miljard qua liters.

Ten opzichte van de afzet van 1,2 miljard liters in dezelfde maand vorig jaar bedroeg de daling in juli 2020 nog immer 10,8 procent. Maar in vergelijking met de 992 miljoen liter in juni was er een stijging van 7,8 procent. Er werd dan ook steeds minder thuisgewerkt en veel vakanties werden in eigen land gevierd. Over de eerste zeven maanden van 2020 telt BOVAG op basis van de CBS-data iets meer dan 7 miljard verkochte liters diesel, benzine en LPG, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar bijna 8,1 miljard waren, oftewel een daling van 13,4 procent. Er werd dit jaar tot en met juli 16,5 procent minder LPG afgezet en 15,1 procent minder benzine. De dieselverkoop daalde 12 procent.

Juli per brandstofsoort

De afzet van LPG bleef met 18 miljoen liter in juli gelijk aan het niveau van de maand ervoor, maar kwam wel bijna 22 procent lager uit dan in juli 2019, toen er 23 miljoen liter werd verkocht. De 601 miljoen liters verkochte diesel betekenden in juli een stijging van 6,6 procent ten opzichte van juni en een afname van 13 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Ten opzichte van een jaar geleden werd bij de benzineverkoop de schade nog redelijk beperkt gehouden, aangezien de 450 liter van afgelopen juli ‘slechts’ 7,4 procent minder was dan in juli 2019, en bijna een tiende meer dan in juni 2020.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring