Vorig kwartaal 4 procent meer nieuwe aanhangwagens geregistreerd

Laatste update 07 oktober 2020 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat de verkoop van nieuwe aanhangwagens in het derde kwartaal van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode in 2019 met 4 procent toe tot 5.747 stuks. Van januari tot en met september werden er in 2020 bijna 3,5 procent minder aanhangers geregistreerd.

In totaal bedroeg het aantal nieuwe aanhangwagens dit jaar tot en met het derde kwartaal 17.377, terwijl dat er een jaar eerder 17.992 waren. In september was er sprake van 3 procent stijging tot 2.029 registraties. De aanhangwagenbranche kruipt langzaam uit het dal van afgelopen voorjaar, toen de coronamaatregelen een zware wissel trokken op de branche. In april en mei bedroeg de verkoopdaling respectievelijk 22 en 18 procent. Dit jaar blijkt er vooral meer interesse in aanhangwagens voor het vervoer van bouwmaterieel en in boottrailers, hetgeen rijmt met de toegenomen verkoop in de pleziervaart. In september werden er bovendien beduidend meer nieuwe paardentrailers verkocht.

Occasionverkoop

De verkoop van gebruikte aanhangwagens door de vakhandel steeg dit jaar tot en met het derde kwartaal met 8 procent tot 8.432 stuks. In september werden 938 occasions verkocht en dat was 15 procent dan in dezelfde maand vorig jaar. De afzet van tweedehands boottrailers steeg dit jaar met 40 procent en er werden 11 procent meer gebruikte paardentrailers verkocht. Ook de verkoop van gebruikte aanhangers voor het vervoer van bouwmaterieel nam met 11 procent toe.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring