Overheidscampagne start nieuwe campagne fietsverlichting; haak ook aan

Laatste update 30 oktober 2020 Leestijd: 2 min

Nu de wintertijd is ingegaan en het weer vroeg donker wordt, is dat het uitgelezen moment om aandacht te vragen voor fietsverlichting. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voert deze campagne, in samenwerking met onder andere BOVAG, ANWB en TeamAlert. De campagne ‘AAN in het donker’ wil voornamelijk jonge mensen aansporen om fietsverlichting te gebruiken. Op de campagnewebsite kunt u onder andere een poster downloaden die u kunt personaliseren met uw eigen woonplaats.

Minister Cora van Nieuwenhuizen over de campagne: “De dagen worden korter en ondanks corona moeten mensen in het donker op de fiets voor school of werk. En dan gaat het om zien en gezien worden. Dus: ga AAN in het donker, doe je licht aan en kom weer veilig thuis.”

Promotiematerialen

Poster-AAN-in-het-donker.pngDe boodschap over het belang van fietsverlichting wordt uitgedragen via radio, posters, sociale media en verschillende activiteiten. Ook fietsbedrijven kunnen aansluiten bij de campagne ‘AAN in het donker’ en de verschillende communicatiemiddelen voor de campagne gebruiken, zoals een poster, flyer en infographic. De poster kunt u personaliseren met uw eigen woonplaats. Daarmee kunt u zelf in uw winkel en omgeving de fietsers oproepen aandacht aan hun zichtbaarheid en eigen veiligheid te schenken. En uiteraard bent u het aangewezen adres voor reparatie van de verlichting en verkoop van deugdelijke lampen. De campagne loopt tot en met december.

Download hier het campagnemateriaal

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring