Nieuw platform geeft advies op maat over hoe uw bedrijf energie kan besparen

Laatste update 23 oktober 2020 Leestijd: 2 min

Duurzaam. Energie. Besparen. (afgekort: DEB). Dat is de naam van de nieuwe online tool die u helpt bij het maken van keuzes om energie te besparen in uw organisatie. De tool is ontwikkeld door MKB-Nederland in samenwerking met BOVAG, en is gratis beschikbaar voor BOVAG-leden.  

DEB heeft als doel om ondernemers inzicht op maat te leveren op bedrijfsniveau over energiebesparing. Dankzij koppelingen met databases van onder andere RVO ziet u als u op DEB inlogt direct wat uw energieverbruik is en welke maatregelen voor u van toepassing zijn. Op het persoonlijke dashboard krijgt u ook persoonlijk advies over deze maatregelen. De financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen worden toegelicht, variërend van een energiefonds of groene lening tot landelijke en lokale subsidies. U vindt op DEB ook mooie voorbeelden van collega-ondernemers over hun energiebesparende maatregelen, hun investering en besparing. 

Handig bij controle

Met de planningstool op het platform kunt u uitgevoerde energiebesparingen aangeven, en daarnaast ook maatregelen plannen. Dit helpt om uitgaven aan energiebesparing in de komende tijd te laten aansluiten bij de cashflow van uw bedrijf. Bijkomend voordeel is dat alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van het bedrijf worden samengevat in één document dat u eenvoudig kunt laten zien bij een controle door de Milieudienst. Dat is zeker handig met het oog op de scherpere handhaving op het nemen van maatregelen om energie te besparen.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden

Ondernemersagenda

Oktober is dé maand van de duurzaamheid. Ook MKB-Nederland en BOVAG zaten niet stil en lanceren de nieuwe portal Duurzaam. Energie. Besparen. Verduurzaming is één van de onderdelen van de BOVAG Ondernemersagenda. BOVAG zet zich in om verduurzamen haalbaar en betaalbaar te maken voor leden. Meer over de BOVAG Ondernemersagenda staat op mijn.bovag.nl/ondernemersagenda

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring