#Kiesmij

Laatste update 19 november 2020 Leestijd: 2 min

Discriminatie is onacceptabel en zeker ook bij het aannemen van MBO-leerlingen voor een stage of leerwerkplek. Met de campagne ‘#KIESMIJ’ wil een aantal partijen waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland stagediscriminatie bespreekbaar maken en het proberen te voorkomen. BOVAG ondersteunt dit initiatief van harte en wil toekomstig talent de ruimte geven binnen onze branche.

Gelijke kansen op de werkplek is waar #KIESMIJ naar streeft. Naast eerder genoemde partijen zijn ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, SBB, mbo-studentenorganisatie JOB, de MBO Raad, Stichting School en Veiligheid, het College voor de Rechten van de Mens, CNV en FNV betrokken bij dit initiatief. Zij geven aan dat het geven van gelijke kansen essentieel is voor niet alleen studenten, maar ook voor bedrijven en de gehele samenleving. Ook een bedrijf heeft baat bij meer diversiteit op de werkvloer.

De campagne benadrukt dat we moeten kijken naar het talent van studenten, naar doorzettingsvermogen, lef of ambitie, ongeacht achternaam, levensovertuiging of huidskleur. De website kiesmij.nl is zo ingericht dat studenten, scholen of leerbedrijven snel relevante informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld het melden van discriminatie of tips hoe u discriminatie binnen uw bedrijf kunt voorkomen. Ook staan er persoonlijke verhalen op zoals filmpjes van leerlingen die stagediscriminatie hebben meegemaakt.

Kijk voor meer informatie over stagediscriminatie op kiesmij.nl
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring