Voorschot subsidie praktijkleren voor mbo-praktijkleerplaatsen

Laatste update 14 mei 2020 Leestijd: 2 min

Werkgevers die praktijkplaatsen bieden aan mbo-leerlingen kunnen hiervoor een voorschot op de subsidie aanvragen. In de vierde week van mei opent het loket waar de aanvraag kan worden gedaan. Doel van de voorschotregeling is om werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoet te komen voor al gemaakte kosten en hen te motiveren praktijkleerplaatsen te blijven bieden aan mbo’ers.

Erkend leerbedrijf

Het voorschot kan alleen worden aangevraagd voor praktijkleerplaatsen in het mbo en niet voor de categorieën vo/pro/vso, hbo en promovendi/toio’s. Voor het voorschot gelden dezelfde voorwaarden als voor de bepaling van aanspraak op de definitieve subsidie; de aanvrager moet een door SBB erkend leerbedrijf zijn dat tijdens het studiejaar 2019/2020 één of meer BBL’ers heeft begeleid. Het voorschot geldt alleen voor de periode van de start van het schooljaar 2019/2020 tot het moment van invoering van de coronamaatregelen op 16 maart 2020. Door het voorschot alleen uit te keren over de periode waarin de begeleiding van de BBL-leerlingen al heeft plaatsgevonden, is er minder risico op terugvordering.

Ook definitieve aanvraag indienen

Wie een voorschot aanvraagt, is verplicht om uiterlijk 16 september 2020 om 17:00 een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen. Het voorschot wordt dan verrekend met de definitieve subsidie. Wanneer u geen definitieve aanvraag indient, wordt het voorschotbedrag teruggevorderd.

Zodra meer details bekend zijn, komen die te staan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring