Tel mee met taal: laatste week om subsidie aan te vragen

Laatste update 25 mei 2020 Leestijd: 2 min

De subsidieronde van het actieprogramma Tel mee met taal loopt tot en met 31 mei. Dit programma is gericht op activiteiten die laaggeletterdheid helpen voorkomen en verminderen. Ook werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van onder meer de taalvaardigheid van hun werknemers. In totaal is er dit jaar 4 miljoen euro beschikbaar, waaronder 2,9 miljoen euro voor subsidieaanvragen van werkgevers.

Er is subsidie beschikbaar voor cursussen taal, rekenen en/of digitale vaardigheden gericht op laagtaalvaardige werknemers. Iemand wordt beschouwd als laag taalvaardig als hij of zij over een taalniveau beschikt onder 2F. U kunt ook subsidie aanvragen voor zzp’ers met wie u samenwerkt, of andere werknemers waar een minder duurzame arbeidsrelatie mee is aangegaan, zoals tijdelijke plaatsen, proefplaatsen, beschut werk. Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids)migrant. U kunt de subsidie gebruiken voor één of meerdere opleidingstrajecten of cursussen.

Loting

Nieuw dit jaar is dat subsidieaanvragen worden toegekend op basis van loting. Dat betekent dat alle werkgevers die op tijd hun aanvraag indienen evenveel kans hebben om subsidie te ontvangen. Het maakt ook niet uit of u de aanvraag op 1 mei of 31 mei heeft gedaan. Heeft u de afgelopen jaren subsidie ontvangen? Dan kunt u ook deze ronde weer een aanvraag indienen. 

Klik hier voor meer informatie en om subsidie aan te vragen  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring