Laat weten waar voor u de pijn zit, vul de BOVAG Coronamonitor weer in

Laatste update 06 mei 2020 Leestijd: 3 min

Een nieuwe BOVAG Coronamonitor staat sinds vanmorgen weer voor u klaar. Vult u hem voor aanstaande vrijdag 9.00 uur in? Onze voorzitter Han ten Broeke zei het ook al eerder in zijn vlogs: alleen wanneer u de BOVAG Coronamonitor invult, kan BOVAG namens u optreden. We rekenen op u. De vragenlijst is nu ook gemakkelijk in te vullen op uw mobiele telefoon. 

Een aantal dagen na het sluiten van de vragenlijst, stuurt BOVAG de uitslagen naar u toe zodat u kunt zien hoe de branche ervoor staat. Tegelijkertijd analyseert BOVAG de uitkomsten en kijkt wat er nodig is om de aangegeven problemen te verminderen of op te lossen. Onder andere door daarover te praten met partijen als de overheid, RDW, andere brancheorganisaties of Belastingdienst.  

Met uw gezamenlijke feiten en cijfers in de hand heeft BOVAG in de afgelopen twee weken sterke inbreng kunnen geven waardoor nu: 
  • Meer bedrijven gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling, naar aanleiding van ons pleidooi om die te verruimen 
  • De kredietregeling is uitgebreid: de BMKB-regeling is verdubbeld en de fee’s zijn gehalveerd. Ook is er een versnelde toekenning gekomen 
  • Werkmaatschappijen nu ook gebruik kunnen maken van de NOW-regeling.   

Meer nodig 

Uit de BOVAG Coronamonitor blijkt dat BOVAG-leden meer nodig hebben. De TOZO-regeling werkt nog onvoldoende voor u. Ook zegt een derde van de BOVAG-bedrijven afscheid te moet nemen van medewerkers. Dit percentage groeit en dat is een teken aan de wand. Daarom zijn we in gesprek over verlenging van het steunpakket op het gebied van bijvoorbeeld belastingen. Waar moeten volgens u de prioriteiten liggen in onze lobby? In de vragenlijst van de monitor van deze week vragen we u hiernaar. Ook als u de vragenlijst nog niet eerder heeft ingevuld, kunt u deze week gewoon instappen.   

Vragenlijst  

De vragenlijst heeft u vandaag via een link in uw mail gekregen. Invullen kan tot en met vrijdag 8 mei 9.00 uur. U kunt deze vragenlijst anoniem invullen, antwoorden zijn niet herleidbaar naar uw bedrijf of naar u persoonlijk. De uitkomsten van de BOVAG Coronamonitor publiceren we op mijn.bovag.nl/coronamonitor. Heeft u een vraag over deze ledenpeiling, geen mail ontvangen of heeft u ergens hulp bij nodig? Bel dan met BOVAG Ledenadvies: (030) 65 95 300.    

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring