Banken klaar voor verstrekken krediet GO-regeling

Laatste update 01 mei 2020 Leestijd: 2 min

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft BOVAG laten weten dat banken er klaar voor zijn om de Garantie Ondernemersfinanciering Corona (GO-C) te verstrekken. Deze regeling is voor (middel)grote ondernemingen die een liquiditeitsprobleem hebben als gevolg van de coronacrisis. Zij kunnen daarmee tussen de € 1,5 miljoen en € 150 miljoen euro lenen met een maximum looptijd van 6 jaar. Het garantiepercentage is, afhankelijk van de omvang van de onderneming, 80 of 90 procent.  

De overheid heeft in april deze regeling al aangekondigd, en inmiddels is alles ook bij de banken en RVO ‘aan de achterkant’ ingeregeld zodat het krediet ook daadwerkelijk verstrekt kan worden.

Meer informatie over de GO-regeling en hoe deze aangevraagd kan worden staat op de website van RVO. Bekijk hier de banken die meedoen met de regeling. 

Deel uw ervaringen

In de BOVAG Coronamonitor vraagt BOVAG ook naar de ervaring van leden met de GO-regeling. Loopt u ergens tegenaan bij de aanvraag? Biedt de regeling voldoende uitkomst? Laat het dan aan BOVAG weten via de Coronamonitor! Deze uitkomsten neemt BOVAG namelijk ook mee in de gesprekken met de NVB.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring