22 procent meer laadklepkeuringen in 2020

Laatste update 01 mei 2020 Leestijd: 2 min

Tot en met april zijn er dit jaar ruim 22 procent meer keuringen volgens het BOVAG Laadklepkeurmerk uitgevoerd ten opzichte van de eerste vier maanden van 2019. Ondanks de coronacrisis resulteerden ook maart en april in een forse stijging.

Sinds 2018 werkt BOVAG voor het keurmerk samen met keuringsinstantie Aboma, onder de vlag van hun label AMteK. Deze organisatie verzorgt onder andere de steekproeven. Afgelopen januari werden bijna 27 procent meer keuringen uitgevoerd, in februari was er een plus van ruim 13 procent, maart veerde op met 28 procent en in april werd ondanks alle coronamaatregelen toch nog een toename van bijna 20 procent genoteerd.

Arbowet

Een laadklep is volgens de wet een arbeidsmiddel. In de arbowetgeving staat de veiligheid van de medewerker voorop wanneer zij een arbeidsmiddel gebruiken. Deze moeten volgens de arbowet gekeurd worden voor de eerste ingebruikname. Daarna moeten ze regelmatig worden gekeurd op slijtage en beschadigingen. Het bedrijf dat zijn medewerkers laat werken met een arbeidsmiddel kan op deze manier aantonen alles in het werk te hebben gesteld om te waarborgen dat het bedrijfsmiddel veilig en gecontroleerd is. Het BOVAG Laadklepkeurmerk is een erkend bewijs van keuring. Alléén gecertificeerde BOVAG-bedrijven mogen de keuring uitvoeren.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring