Tweedehands motorfietsen 15 procent in de plus 

Laatste update 08 juni 2020 Leestijd: 2 min

In mei verkochten motorbedrijven 6.093 gebruikte motorfietsen en dat is 15 procent meer dan in mei 2019, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC. Over de eerste vijf maanden van 2020 bedraagt de stijging bijna 5 procent, tot 22.728 stuks.

De registraties van nieuwe motorfietsen reikten door een inhaalslag in afleveringen tot recordhoogte vorige maand en de afleveringen van tweedehands motoren tonen eens te meer aan dat veel mensen in deze coronatijden op zoek zijn naar oplossingen voor individueel vervoer. De grote interesse voor motoren is op zich logisch, aangezien de helft van de anderhalf miljoen Nederlanders met een motorrijbewijs zelf geen motorfiets in bezit heeft. Een filevrij en corona-proof alternatief voor het OV -of recreatief, in plaats van een verre vakantie- ligt voor veel mensen dus binnen handbereik. Honda, Yamaha en BMW zijn de populairste merken op de occasionmarkt dit jaar, met elk meer dan 3.500 stuks die door motorbedrijven aan consumenten zijn geleverd.

Particuliere handel stijgt

De handel in occasions tussen particulieren onderling steeg in de eerste vijf maanden nog harder, met bijna 20 procent tot 39.930 stuks. In mei was er zelfs sprake van 43 procent meer handel van consument tot consument in vergelijking met mei 2019, met in totaal meer dan 13.000 transacties. Net als bij de tweedehands auto’s toont deze ontwikkeling aan dat waarschijnlijk veel kopers die traditioneel met het OV reizen, acuut op zoek zijn naar een zo goedkoop mogelijk alternatief en dan al snel bij een andere particulier terechtkomen. In mei kochten consumenten in totaal ruim 19.000 gebruikte motoren -bij zowel de vakhandel als bij andere particulieren- en dat is maar liefst een derde meer dan in dezelfde maand een jaar geleden. Tot en met mei gaat het om bijna 63.000 occasions, oftewel een plus van bijna 14 procent. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring