Spectaculaire verkoopstijging elektrische snorfietsen

Laatste update 12 juni 2020 Leestijd: 2 min

Afgelopen maand werden in Nederland 1.105 nieuwe elektrische snorfietsen verkocht en dat was maar liefst 78 procent meer dan in mei 2019. Uit de analyse van RDC-cijfers door BOVAG blijkt dat de verkoop tot en met mei met 42 procent steeg ten opzichte van de eerste vijf maanden vorig jaar, tot 3.476 exemplaren. 

Bijna 1 op de 5 nieuwe snorfietsen is dit jaar elektrisch aangedreven. Vorig jaar tot en met mei was dat 1 op de 6 en in dezelfde periode in 2018 nog minder dan 1 op de 10. Intussen verkopen de Nederlandse scooterbedrijven ongeveer 2,5 keer zoveel elektrische snorfietsen als twee jaar geleden. Dat is goed nieuws met het oog op het kabinetsplan om in 2025 alleen nog maar toe te staan dat nieuwe snorfietsen met elektrische aandrijving worden verkocht. Daarentegen spoelt het voornemen om een helmplicht in te voeren het kind echter weer met het badwater weg. Een helmplicht en allerlei andere, lokale en generieke beperkingen zal de animo voor snorfietsen -en dus ook voor elektrische- danig doen temperen. Als gevolg van de coronamaatregelen is er nu eenmaal een grote behoefte aan individuele mobiliteit, waaronder snorfietsen. Voor verplaatsingen in stedelijke gebieden en voor middellange afstanden is de (elektrische) snorfiets dan ook een perfect alternatief voor de auto.

Populaire merken

Drie merken zijn dit jaar tot nu toe verantwoordelijk voor 60 procent van de verkopen. Met een marktaandeel van 27,5 procent en 957 geregistreerde exemplaren was Niu in de eerste vijf maanden van 2020 het bestverkochte merk onder de elektrische snorfietsen. Super Soco leverde 728 scooters af en is goed voor een aandeel van bijna 21 procent, gevolgd door Spyder Wheelz met 11,5 procent en 403 stuks.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring