Meeste kampeerders laten onderhoud en reparatie gewoon uitvoeren

Laatste update 10 juni 2020 Leestijd: 2 min

Uit onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG blijkt dat zo’n 70 procent van de kampeerders ongewijzigde plannen heeft voor wat betreft onderhoud en reparatie van hun caravan, camper of vouwwagen. Een op de drie zegt een werkplaatsafspraak als gevolg van de coronamaatregelen uit te stellen of zelfs helemaal te annuleren.

Het onderzoek werd in de tweede helft van mei uitgevoerd onder bijna 1.200 consumenten, nadat premier Rutte de versoepelingen voor onder andere de horeca had aangekondigd en duidelijk werd dat kamperen in eigen land deze zomer in elk geval weer mogelijk is. Circa 1 op de 8 kampeerders zegt (vrijwel) direct na het versoepelen van de maatregelen een werkplaatsafspraak in te zullen plannen, terwijl van 1 op de 10 te verwachten valt dat ze dit seizoen het voorgenomen onderhoud en reparaties niet meer zullen laten uitvoeren.
 
Zorgen over financiën
Ook voor wat betreft de voorgenomen aanschaf van een caravan, camper of vouwwagen zei ongeveer twee derde van de respondenten dat corona daar geen wijzigingen in aanbrengt. Net als bij reparatie en onderhoud hoeft men in de showroom dit kampeerjaar niet te rekenen op zo’n 10 procent van de mensen die voor de coronacrisis wél aankoopplannen hadden. Voor 1 op de 5 vormen zorgen over hun persoonlijke financiën de voornaamste redenen om een aankoop uit of af te stellen. 13 procent van de respondenten geeft aan ‘een goede deal’ toch verleid te kunnen worden om alsnog tot aanschaf over te gaan, 8 procent zegt dat betere of langere garantie de doorslag kan geven. Daar waar in eerdere metingen tijdens de coronacrisis werd aangegeven dat de mogelijkheid tot een ‘proefrit’ aan huis, ‘private shopping’ of persoonlijke afspraken aan huis of digitaal belangrijk waren om tot aankoop over te gaan, valt uit de laatste meting in de tweede helft van mei op te maken dat nog maar weinig mensen vrees hebben om een showroom te bezoeken.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring