Let op: loonsverhoging uitstellen = vóór 1 januari 2021 melden

Laatste update 30 december 2020 Leestijd: 2 min

Wilt u gebruikmaken van het geheel of gedeeltelijk uitstellen van loonsverhoging per 1 februari 2021? Vergeet dan niet om uw medewerkers hierover vóór 1 januari 2021 schriftelijk te informeren.

De nieuwe cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven (MvT) geeft ondernemingen of werkmaatschappijen zonder onderscheid in functies de mogelijkheid om de feitelijke loonsverhoging van 1 februari 2021 geheel of gedeeltelijk te kunnen uitstellen tot 1 januari 2022. In ruil hiervoor wordt eenmalig een crisisbestrijdingsdag per 0,5% loonsverhoging gegeven. Deze crisisbestrijdingsdagen worden conform hoofdstuk IX van de cao vastgesteld. Wanneer u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u vóór 1 januari 2021 uw medewerkers hierover schriftelijk informeren. 

Cao-partijen bevelen aan om in situaties waarin er geen problemen zijn met de omzet en de bedrijfsresultaten, de loonsverhogingen niet uit te stellen.

Corona-uitzondering 

De feitelijke loonsverhoging van 1 februari 2021 is niet van toepassing op werknemers van werkgevers of werkmaatschappijen die op 1 februari 2021 gebruik hebben gemaakt van NOW 2 en gebruikmaken van NOW 3. Als uit de definitieve beschikking blijkt dat er geen recht bestond op NOW 2 en/of NOW 3, dient de loonsverhoging met terugwerkende kracht te worden toegepast.

Nieuwe cao MvT

De nieuwe cao MvT kent een looptijd van 17 maanden, 1 procent loonsverhoging voor 2021 en 1 procent over de eerste maanden van 2022 en gaat met terugwerkende kracht in per 1 november 2020. Dus ook voor de medewerkers die na het aflopen van de vorige cao is aangenomen geldt de nieuwe cao. 
Lees meer over de nieuwe cao MvT die per 1 november 2020 is ingegaan:

 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring