Herplannen CBR-examens na lockdown: bekijk de presentatie en Q&A

Laatste update 18 december 2020 Leestijd: 5 min

Door technische problemen was het geluid tijdens het ingelaste webinar helaas onvoldoende. Onze excuses daarvoor. Om u toch goed te informeren over de voor- en nadelen van de verschillende opstartscenario’s en de besluitvorming daarover, stellen we een uitgebreide versie van de presentatie die tijdens het webinar is gegeven beschikbaar in dit bericht. Hier vindt u ook een Q&A met antwoorden op de meest gestelde vragen.

Download hieronder de presentatie en Q&A:

Bekijk hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen:

Kun je uitstelexamens van leerlingen tijdens de lockdown ook ruilen met een regulier gepland examen tussen 19 januari en 31 maart? 
Het kunnen wisselen is heel fijn. Zit er nog een limiet aan het aantal keren wisselen? 
Kun je een examen wat eigenlijk 29 december zou plaatsvinden, ook al ruilen of moet je dan wachten tot 29 december voorbij is?  
Kunnen nieuwe kandidaten ook niet op reeds gekochte blokken geplaatst worden? Maw kun je vrij over je reeds gekochte capaciteit beschikken of moet je deze voor uitgestelde kandidaten gebruiken. 
Als je nu een examen koopt en op naam zet voor eind april en er blijkt eerder een plek te zijn in maart, kun je de leerling dan vervroegen? 
Hoe kan het dan dat ik uitgestelde examens van 17 en 18 december dan pas in maart kan reserveren?
Als je een examen na 20 januari verplaatst (omdat de kandidaat er nog niet klaar voor is zoals in de sheet voorbijkwam) wordt dat plekje dan vrijgegeven waar het op stond of kan je daar dan nog wel een ander "uitgesteld" examen op terug zetten?
Het annuleren van theorie-examens is dit een optie in TOP of gaat dit via de klantenservice?
Als je theorie nu verloopt, hoelang is dan uitstel?
Wat moet ik doen om die kandidaten in tweede helft januari nu na een verantwoorde wachtperiode op te schuiven, zodat ze na ca. vijf weken wel weer examen kunnen doen? 
Wanneer wordt er uitstelcapaciteit wat 'over' is te zien als normale capaciteit?
Als je een examen wat als B stond op 21 januari wil omzetten naar een BE of AM, vanaf wanneer kan dat? 

Daarnaast zijn er een aantal vragen gesteld over eerdere openstelling van het CBR voor het afnemen van A en AM-examens. Hierover heeft het CBR richting het ANP aangegeven dat zij gesloten zullen blijven t/m 19 januari 2021. „Wij blijven bij het bericht van maandag en blijven dus gesloten om zo min mogelijk verplaatsingen, contacten en stromen van mensen te hebben”, verklaart een woordvoerder de keuze van het examencentrum. 


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring