Deze energiebesparende maatregelen nam de Nebim Groep

Laatste update 11 december 2020 Leestijd: 3 min

Het nieuwe pand van truckdealer Nebim Groep in Venlo is voorzien van een waslijst aan energiebesparende maatregelen. Denk aan bewegingssensoren en dimmers voor de verlichting. Soms kan energie besparen simpel zijn: zo liet directeur Arno Roebbers chauffeurs trainen om efficiënter te rijden, zodat banden en remmen minder snel slijten. Wat deed de Nebim Groep nog meer, en wat was de motivatie daarvoor?

Dit deed Nebim Groep onder andere om te verduurzamen:

  1. 900 zonnepanelen
  2. Warmte-koudeopslag
  3. Warmte-terugwinsysteem
  4. Veel glas voor warmte en licht
  5. Daglichtdimmers
  6. Bewegingssensoren
  7. Inductieverlichting
Lees het gehele interview met Arno Roebbers op het platform Duurzaam. Energie. Besparen. (DEB): 

Ga naar het interview

Op DEB vindt u interviews met onder andere autobedrijven, truckdealers en tankstations over wat zij deden aan energiebesparing. 

Duurzaam. Energie. Besparen. helpt u met energie besparen

Duurzaam. Energie. Besparen. (DEB) is een online tool die u helpt bij het maken van keuzes om energie te besparen in uw organisatie. De tool is ontwikkeld door MKB-Nederland in samenwerking met BOVAG en is gratis beschikbaar voor BOVAG-leden. DEB geeft inzicht op bedrijfsniveau over energiebesparing. Op het persoonlijke dashboard krijgt u persoonlijk advies over mogelijke maatregelen, inclusief financieringsmogelijkheden. Met de planningstool op het platform kunt u uitgevoerde energiebesparingen aangeven, en daarnaast ook maatregelen plannen. Dit helpt om uitgaven aan energiebesparing in de komende tijd te laten aansluiten bij de cashflow van uw bedrijf. U kunt alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van het bedrijf eenvoudig samenvoegen in één document, dat u kunt laten zien bij een controle door de Milieudienst. Dat is handig met het oog op de scherpere handhaving op het nemen van maatregelen om energie te besparen. Ga gratis aan de slag met DEB: mijn.bovag.nl/deb.

BOVAG-Ondernemersagenda-Omgeving.pngBOVAG Ondernemersagenda

BOVAG komt op voor de belangen van zijn leden rond onderwerpen die staan beschreven in de BOVAG Ondernemersagenda, waaronder ‘Omgeving’ met de focus op verduurzamen haalbaar en betaalbaar maken voor leden. Ofwel: energiebesparing van last naar lust. Daarom heeft BOVAG meegewerkt aan de ontwikkeling van het DEB-platform voor BOVAG-leden. 

Kijk voor meer informatie en andere onderwerpen op de BOVAG Ondernemersagenda op mijn.bovag.nl/ondernemersagenda.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring